Dijeta Viktorijinih anđela: Ne pokušavajte ovo kod kuće

Fitnes i ishrana 29. avg 202008:13 > 17. maj 2021 12:02
Foto: Instagram/adrianalima

Poznato je da se Victoria's Secret manekenke podvrgavaju rigoroznim dijetama kako bi dostigle i održale mere koje odgovaraju konfekcijskim brojevima potrebnim za predstavljanje ekskluzivnog rublja, pa ne čudi što je jedna od najžešćih koja se može naći na netu po njima dobila ime.

U pitanju je dijeta koju je, navodno, trener i nutricionista Stefan Pasterino osmislio za dva Viktorijina anđela – Blanku Padilu i Nadin Leopold.

Dan se započinje jabukovim sirćetom, a tokom dana je dozvoljen unos od ukupno 1.300 kalorija. I nema odstupanja, nema „slobodnih“ dana, ne sme da se zgreši pa da se sutradan popravi situacija.

Ako vas mrzi da prebrajate kalorije i pretražujete namirnice koje se uklapaju u računicu, u nastavku imate primer jelovnika.

Pročitajte još:

Doručak: pola avokada i pola grejpa posutog cimetom. Alternativa su zeleni smutiji od svežeg povrća i voća ili omlet od belanaca sa spanaćem i ćuretinom.

Ručak: zelena salata s povrćem i nekom vrstom proteina (belo pileće meso, nemasna riba…).

Užina: šaka orašastih plodova ili bobičastog voća.

Večera: zdravi ugljeni hidrati sa povrćem i nemasnim proteinom – integralni pirinač, batat ili kinoa uz nemasno meso (ili ribu) i povrće kuvano na pari.

Dijeta zahteva da se hrana sprema bez soli, samo sa maslinovim uljem i sirćetom kao začinom. Pije se mnogo vode, dve litre dnevno je minimum, a svakodnevni treninzi se podrazumevaju. U slučaju Viktorijinih anđela, dan pred reviju se i to malo hrane izbacuje.

Naravno, jasno vam je da na ovu dijetu ne treba ni da pomišljate na svoju ruku i bez konsultacije s lekarom, a teško da će vas ijedan lekar podržati u tome.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram