Kremaste tiramisu bombice nastaju brzo i nestaju u zalogaju. I odmah se pravi nova tura

Ove bombice mogu da se prave čak i ponedeljkom. Svakoga dana.

Postoje poslastice koje imaju mnogo varijacija, da ne kažemo da gotovo svakak kuća ima za njih neki svoj recept. Takva je situacija i za čuvenu italijansku poslasticu. Osim što može da se slaže kao torta ili pak kolač, sve češće se priprema u čaši ili u obliku bombica.

Kratko, slatko, brzo, fino i kremasto, savršeno uz kafu posle ručka.

Oduševiće vas i ukus i ideja, baš kao i Juliu Radojević, slatku domaćicu sa Instagrama, od koje smo recept prepisali.

Sastojci:

Za 15 bombica:

3 pakovanja piškota od 1 reda

100 ml espreso kafe

2 kašike šećera

1 kašika ruma ili amaretta po želji

250 g maskarpone sira

nutela za punjenje (ili drugi krem po izboru)

kakao prah

Priprema:

Piškote izlomite na sitne delove.

U skuvanu kafu dodajte šećer i rum, promešajte.

Kafu dodajte u piškote i promešajte.

Zatim dodajte maskarpone sir i mešajte dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice.

Gotovu smesu odložite u frižider na pola sata.

Od smese sada uzimajte pomalo, rastanjite na dlanu, dodajte malo Nutelle i formirajte bombicu.

Bombice uvaljajte u kakao, višak kakao praha uklonite sa bombica da ne budu gorke, najbolje uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji).

Bombice su odmah spremne za jelo, ali su još lepše ako malo odstoje u frižideru.

Možemo samo da vam kažemo: Uživajte!

BONUS VIDEO:


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram