Ove bombice mogu da se prave čak i ponedeljkom. Svakoga dana.
Postoje poslastice koje imaju mnogo varijacija, da ne kažemo da gotovo svakak kuća ima za njih neki svoj recept. Takva je situacija i za čuvenu italijansku poslasticu. Osim što može da se slaže kao torta ili pak kolač, sve češće se priprema u čaši ili u obliku bombica.
Kratko, slatko, brzo, fino i kremasto, savršeno uz kafu posle ručka.
Oduševiće vas i ukus i ideja, baš kao i Juliu Radojević, slatku domaćicu sa Instagrama, od koje smo recept prepisali.
Sastojci:
Za 15 bombica:
3 pakovanja piškota od 1 reda
100 ml espreso kafe
2 kašike šećera
1 kašika ruma ili amaretta po želji
250 g maskarpone sira
nutela za punjenje (ili drugi krem po izboru)
kakao prah
Priprema:
Piškote izlomite na sitne delove.
U skuvanu kafu dodajte šećer i rum, promešajte.
Kafu dodajte u piškote i promešajte.
Zatim dodajte maskarpone sir i mešajte dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice.
Gotovu smesu odložite u frižider na pola sata.
Od smese sada uzimajte pomalo, rastanjite na dlanu, dodajte malo Nutelle i formirajte bombicu.
Bombice uvaljajte u kakao, višak kakao praha uklonite sa bombica da ne budu gorke, najbolje uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji).
Bombice su odmah spremne za jelo, ali su još lepše ako malo odstoje u frižideru.
Možemo samo da vam kažemo: Uživajte!
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: