Kolač od malina i pistaća koji se ne peče, a toliko je prost da ćete recept odmah naučiti napamet

Sirovi kolač od pistacija i malina Foto:Shutterstock

Ovaj kolač od pistaća i malina umesto brašna i šećera sadrži njihove zdrave zamene, a ne sadrži jaja, puter i mleko.

Sirovi kolači sjajni su za letnje dane. Ovaj kolač od pistaća i malina koji umesto brašna i šećera sadrži njihove zdrave zamene, a ne sadrži jaja, maslac i mleko. Orašasti plodovi, kokosovo ulje, med i čija semenke obaviće zadatak na visini.

Priprema ovog zdravog kolača vrlo je jednostavna i brza i ni u jednom koraku ne možete pogrešiti. Kolač se ne peče, ali moraćete malo da sačekate da se ohladi. Verujte, isplati se.

Sastojci za kolač od pistaća i malina

Za bazu:

1 šoljica indijskih oraščića

1/2 šoljice pistaća, očišćenih

1 šoljica urmi, bez koštica

2 kašike kokosovog ulja

1/4 šoljice kokosovih mrvica

Za nadev:

1 šoljica malina

2 kašike meda

2 kašike čija semenki

Priprema kolača od pistaća i malina

Indijski orah, urme i pistaće potopite u vodi nekoliko sati pre upotrebe.

Onda ih ocedite i izblendajte u kompaktnu smesu. Nemojte predugo blendati da se ne pretvore u maslac.

U blender dodajte oceđene urme, kokosovo ulje i kokosove mrvice pa sjedinite u smesu.

Okrugli kalup obložite papirom za pečenje pa u njega utisnite dobijenu smesu i poravnajte površinu kako biste dobili bazu. Stavite u frižider.

Pomešajte čija semenke i med pa ostavite da odstoje oko 10 minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Izvadite bazu iz frižidera i preko nje rasporedite smesu od meda i čija semenki pa na kraju maline i vratite kolač u frižider.

Ostavite ga minimalno dva sata da se stegne, a najbolje preko noći, piše Pun kufer.