Kako uz pomoć vežbi ublažiti bol u leđima i kolenima

Fitnes i ishrana 15. dec 202110:24
vežbe
Foto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Osećate li često i bolove u kičmi ili kolenima? Ukoliko je vaš odgovor da, onda bi trebalo da znate koje tri jednostavne vežbe istezanja mogu da vam pomognu. Pritom, mogu se primenjivati u kućnim uslovima i ubrajaju se u laganije.

Klečeći iskorak

Ova vežba je sjajna za opuštanje donjeg dela leđa i kukova. Za početak je potrebno da kleknete. Zatim iskoračite jednom nogom napred, pazeći da vam je noga na podu. Pogurajte koleno druge noge što je više moguće unazad, ispružite ruke iznad sebe i dišite.

Istezanje zadnje lože

Ovu vežbu verovatno već poznajete, a odlična je za opuštanje u predelu kolena. Ispravljene kičme sedite na pod i ispružite jednu nogu dok je druga u opuštenom savijenom položaju. Nagnite se prema ispruženoj nozi i, ako je moguće, uhvatite je rukom i lagano povucite prema sebi, pišu na sajtu City Magazine.

Savijanje u raskoraku

Ovo istezanje pozitivno deluje na opuštanje leđa i zadnje lože. Stanite normalno, a zatim raširite noge oko 1 metar. Uz udah polako podignite ruke iznad glave i uz izdah savijte se napred. Ako je moguće, dlanovima dodirnite pod.

BONUS VIDEO: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram