Jednostavne vežbe uz koje ćeš savladati jutarnji umor

vežbe jutarnji umor
Foto: Natallia Krechka / Alamy / Alamy / Profimedia

Da li se budite umorni? Bilo da osećate manjak energije jer iza sebe imate naporan i stresan dan, još uvek se niste oporavili od treninga ili vas muči hroničan bol, tu su tri veoma efikasne vežbe koje možete da uradite pre nego što odete na spavanje.

Stres stvara napetost u našem telu, koja nestaje tek kada donesemo svesnu odluku da se opustimo. Nažalost, zbog svih obaveza koje imamo u toku dana, uglavnom zaboravimo da to uradimo. Stres nas ponekad sprečava i da imamo kvalitetan san, zbog čega se budimo preumorni, a ta iscrpljenost nas prati i u toku dana, piše City Magazine.

Na sreću, postoje vežbe koja nam mogu pomoći da se rešimo ovog problema i probudimo maksimalno odmorni i spremni za nove izazove. U pitanju su vežbe istezanja, koje naprežu mišiće kičme, dok ostale delove tela opuštaju.

Veoma je važno da budete relaksirani dok izvodite svaku od tri vežbe, a preporučljivo je i da preskočite brojanje ponavljanja, već se istežete dok, na primer, traje vaša omiljena pesma za vežbanje.

Koliko god da ste zauzeti, trebalo bi da se potrudite da izdvojite malo svog vremena pre odlaska u krevet za bar jednu od ovih vežbi. Nakon toga ćete se svako jutro osećati kao novi, ako one postanu deo vaše dnevne rutine.

Prva vežba

 

Druga vežba

Treća vežba

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga vežbe