„Kako sam smršala 42 kilograma tokom pandemije koronavirusa“

Evi, mršavljenje, dijeta
Foto: Instagram printscreen / roarfitnessldn

Mlada žena koja je patila od bolova u zglobovima, gorušice i visokog krvnog pritiska zbog prekomerne težine, uspela je da tokom pandemije koronavirusa smrša čak 42 kilograma.

Evi Nagi (28), koja radi kao menadžerka u marketingu, bila je odlučna da izgubi kilograme prošle godine jer joj je težina otežavala život.

Ona se ugojila nakon povrede i do januara 2020. imala je 116 kilograma.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roar Fitness (@roarfitnessldn)

Uprkos pandemiji zbog koje su teretane bile zatvorene, Evi je sledila plan koji je osmislila bivša olimpijka i za 15 meseci izgubila je više od 40 kilograma – a više joj nisu potrebni lekovi za krvni pritisak.

Pratila je plan olimpijke Sare Lindzi – pridržavala se konzumiranja tri obroka dnevno, koja su bogata hranljivim sastojcima i proteinima, u kombinaciji sa zdravim grickalicama. Takođe je imala treninge sa tegovima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Evie Nagy (@evieswellnessjourney)

„Bila sam zaista nezdrava kada sam počela; imala sam veliku težinu i uzimala sam lekove za krvni pritisak koji je bio direktno povezan sa mojom težinom. Moja ishrana ranije je bila sve u ogromnim količinama. Bilo je to puno testenina, puno vina, čipsa, čokolade – sve to. Imam i porodičnu istoriju problema uključujući artritis i morala sam da učinim sve što je u mojoj moći da to ne postane moja budućnost“, kaže Evi.

Tako se bacila na novi režim, uzdržvajući se od nezdrave hrane i vina više od godinu dana.

„Stvarno mi se dopalo. Ali na početku, moje telo je prolazilo kroz odvikavanje- izbacili smo ugljene hidrate i šećere, tako da sam prolazila kroz simptome odvikavanja i imala jake glavobolje. Nije mi nedostajala nijedna hrana – bila sam tako srećna što sam sledila plan i znala sam da mogu da se vratim čokoladi, ona će biti tu zauvek“, ispričala je.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tom Paulson (@tomroarfitness)

Sada se trudi da napravi najmanje 10.000 koraka dnevno i ide u teretanu. Pazi da jede dovoljno proteina jer je vegetarijanka, trudi se da jede uravnoteženo.

„Sada mi ništa ne nedostaje, jedem sve redovno, ali slušam svoje telo. U kući ima čokolade ako je zaista želim. Definitivno bih ponovo radila program i rekla bih bilo kome da to uradi, posebno kada vam je potrebna velika životna promena kao što je meni bila potrebna“, zaključuje.

***

Bonus video: Joga vežbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram