Kako izgleda telo žene koja 14 godina jede samo sirovu hranu

Foto: Instagram/freeleethebananagirl

Lean Retklif zvou "banana devojka" jer se 14 godina hrani isključivo sirovim namirnicama. Pokazala je kako izgleda njeno telo u 40. godini.

Lean jede samo sirovu hranu, a svoj režim ishrane zove se “Raw Till 4”.

Takva dijeta podrazumeva da je do 16 sati dozvoljeno jesti sirovu hranu, u kojoj god količini želite, a nakon toga sledi jedan jači veganski obrok koji će organizmu dati dovoljno ugljenih hidrata.

“Veganka sam skoro 14 godina. Najbolje godine mog života”, napisala je na Instagramu Lean, a kao dokaz je priložila svoj goli stomak.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели frugivore vegan (@freeleethebananagirl)

Ističe da redovno radi i nalaze krvi, za koje kaže da su odlični.

“Lekar mi kaže da sam u odličnoj formi i da nastavim da radim to što radim. Ljudi bi rekli da ću stati nakon četiri ili deset godina, a ja 14 godina dokazujem da sam u sve boljem stanju”, rekla je.

Pokazala je i neverovatnu transformaciju svog tela – objavivši svoju fotku kada je imala 24 i sa navršenih 40 godina.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели frugivore vegan (@freeleethebananagirl)

Opisala je šta joj je sve donela veganska ishrana.

“Ne unosim kofein, ne vežbam preterano, ne uzimam lekove i ne ograničavam unos kalorija. Kosa mi je mekša, svilenkastija i zdravija nego ikad. Nemam akne, skinula sam 20 kilograma. Više ne plaćam skupocene preglede kod gastroenterologa, prevladala sam probleme sa štitnom žlezdom, nemam ekceme, otečene prste i zanoktice, a nokti mi se ne lome i kosa ne opada”, navela je ona.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели frugivore vegan (@freeleethebananagirl)

Ipak, lekari ne smatraju da je njena dijeta previše zdrava, pa su ukazali da će “ishranom baziranom samo na bananama, ali i drugom voću, organizmu nedostajati važnih minerala, od kalcijuma, selena, zdravih masti i drugih nutrijenata koji su važni za normalno funkcionisanje organizma i adekvatnu apsorpciju hranljivih sastojaka”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram