Kako da uživaš u slatkišima i da ostaneš fit

slatkiši kilogrami
Foto: Innocenti / ImageSource / Profimedia

Jesti ili ne jesti – to je pitanje! Želiš da ostaneš fit za svoju omiljenu haljinu, ali ko da odoli kapkejkovima i slatkim pitama! Šta raditi u takvim situacijama?

Bez brige! To što volite da jedete slatkiše ne znači da ne možete biti vitki. Na sajtu City Magazine daju pet saveta kako da se suočite sa desertima na najbolji mogući način.

Izaberite svoj slatkiš

Nemojte da jedete baš svaki desert. Izaberite šta želite da pojedete i sačuvajte svoj apetit samo za one poslastice kojima nikako ne možete da odolite. Ukratko, pratite pravilo „uzmi ili ostavi”. Izaberite male porcije i izaberite samo one slatkše koji su „obavezni”.

Slatke alternative

Određeni izvrsni deserti imaju odlične alternative sa manje masti i koje manje goje, a podjednako su ukusne! Na primer, kolačići sa vanilom su odlični, a za nijansu su laganiji od čokoladnih, dok je smrznuti jogurt bolja opcija nego sladoled.

Trenirajte

Ako vežbate redovno, slobodno možete da uzmete i koju kaloriju više. Bićete iznenađeni kako i kratak trening od 30 minuta može da učini čuda za vaše telo.

Podelite porciju

Jednostavna tajna za fit izgled? Podelite svoju porciju. Izaberite desert – može biti šta god poželite – ali pojedite samo pola! Možete dati drugu polovinu svom prijatelju ili je možda sačuvati za kasnije, ali i ostaviti za neki drugi dan.

Jutra su važna

Kada se jedu slatkiši pre podne, to je mnogo bolje nego da se jedu uveče. Ono što jedete ujutru brže se svari i manja je verovatnoća da će gojiti nego nešto što ste pojeli kasno uveče, pa šta god to bilo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: POSNA DIJETA