Kako da skineš salce u zavisnosti od dela tela gde se nalazi

fitnes
Foto: Picture Capital / Alamy / Alamy / Profimedia

Postoje brojni načini da se rešite viška kilograma, ali je problem u tome što neka metoda može da bude super efikasna za jednu osobu i potpuno beskorisna za drugu.

To se događa zato što svi imaju različite tipove tela i zato je potrebno razumjeti kako vaše telo dobija na težini kako biste kilograme mogli skinuti uspešno i sigurno. Istraživanje različitih vrsta gojaznosti definisalo je šest različitih vrsta telesnih masti, a portal BrightSide ukazuje na najdelotvornije načine za borbu protiv njih.

Masnoća na gornjem delu tela

Ova vrsta masti obično počne da se nakuplja ako unosite više kalorija nego što trošite.

Bavite se aerobnim vežbama jer se salce gore pojavljuje zbog nedostatka fizičke aktivnosti. Hodanje, trčanje ili plivanje najmanje 30 minuta svakog dana pomoći će vam da se rešite ove masnoće.

Prestanite da konzumirat rafinisani šećer i zaboravite na zaslađene napitke.

Pročitajte još:

Masnoća u donjem delu stomaka

Neki od razloga zbog kojih se masti skladište u ovom delu telu su stres, depresija i anksioznost.

Trudite se da izbegavate stres i naučite da se opustite. Hormon stresa, kortizol, nakuplja masnoću u stomaku pa su za vas dobre opcije meditiranje ili vežbe disanja.

Takođe, pijte zeleni čaj koji odlično sagoreva masnoće i dobar je način da se smirite.

Masnoća na donjem delu tela

Jedan od razloga zbog kojih su vam bedra veća može da bude višak glutena u vašoj ishrani, pa ne bi bilo loše da probate dijetu bez glutena.

Hodajte uzbrdo i penjite se stepenicama, to će otopiti masnoću na bedrima i tonirati mišiće nogu.

Ne preskačite doručak, jer ako ne doručkujete, tokom dana ćete osećati glad i više ćete jesti.

Naduveni stomak

Do naduvenog stomaka dovodi prekomerna konzumacija alkohola.

Ako želite ravniji stomak, smanjite ili izbacite alkohol koji, osim na vašu težinu, ima uticaj i na mnoštvo drugih zdravstvenih problema.

Podelite svoj dnevni obrok na manje porcije i češće jedite. To će poboljšati vaš metabolizam, pomoći će vam da održite energiju i vaš će stomak biti manji.

Pročitajte još:

Masnoća na potkolenicama

Ovaj je problem čest kod žena koje imaju problema s proširenim venama u nogama ili tokom trudnoće, kada noge otiču.

Da biste izbegli oticanje, morate da prestanete da jedete slanu hranu jer so uzrokuje zadržavanje tečnosti u vašem telu.

Ne sedite duže od 30 minuta, pokušajte redovno da ustajete sa stolice i hodate. Ako imate priliku da ležite s podignutim nogama, to bi moglo da sprečili da se voda nakuplja u donjem delu nogu.

Veliki stomak s masnoćom u gornjem delu leđa

Razlog za ovo može biti neaktivnost pa bi trebalo da počnete da vežbate ako vam veliki stomak smeta.

Obavezno spavajte dovoljno. Manjak sna može uzrokovati promene u vašim hormonima, povećan apetit i gojenje, što dovodi do masnoće koja se gomila u stomaku i na leđima.

Jedite više hrane koja je bogata vlaknima. To će vam pomoći da smanjite apetit i apsorpciju kalorija iz hrane, a pomoći će vam i da vaš struk i leđa izgledaju mnogo bolje.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram