Hit trend u Beogradu: Uz pomoć iglica u ušima smršao 8 kg

iglice u ušima mršavljenje
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Čuli smo svi za akupunkturu, drevni istočnjački metod lečenja iglicama. Ali iglice mogu da pomognu i kod mršavljenja, i to tako što se stavljaju u – uši. Stojan iz Beograda priča kako je uz ovu metodu izgubio kilograme, a dr Suzana Kovačević otkriva kako ceo princip funkcioniše.

„Za mršavljenje uz iglice sam čuo od prijatelja koji je tako skinuo petnaestak kilograma. Mene ne interesuju dijete jer ih teško spovodim. Zato me je sve to zaintirgiralo, pa sam otišao kod doktorke“, priča Stojan kako je odlučio da skine koje kilo jer je imao 114.

Priča i da je tajna u tome što mu doktorka na sedam dana menja jelovnik, pa za dva do tri meseca može da ustanovi od čega se goji, a da su iglice pomoćno sredstvo jer smanjuju osećaj gladi.

Pročitajte još:

„Ja još nisam saznao koja je to hrana krivac za višak kilograma jer se nisam u poptunosti pridžavao propisanog režima ishrane, ali rezultati se već vide. Za dva meseca sam skinuo osam kilograma. Sad mogu da obučem stvari koje nisam mogao, a i psihički se osećam bolje“, priča Stojan i priznaje da ne zna koliku ulogu u svemu imaju iglice, a koliku način ishrane, ali da mu svakako prija što se oseća lakše, pa iglice u uhu, po savetu, povremeno i pritisne.

Kaže i da je iglica sasvim mala, poput minđuše, skoro neprimetna i da uopšte ne smeta.

Plan mu je, kako kaže, da smrša do 100 kg, a ispod toga verovatno neće ići – jer šta je muškarac bez sto kila.

„Ishrana je koncipirana tako da neke stvari možeš da jedeš koliko hoćeš, a recimo, meso, ako je za ručak, onda 150 g. Za doručak su uglavnom jaja i mladi sir, jogurt, kefir. Evo, jutros sam doručkovao dve kašike ajvara, dva kuvana jajeta i čašu kefira. S druge strane, ne smem da jedem mahunarke, što mi jako prija jer sam od pasulja, graška, boranije imao strašna nadimanja“, priča Stojan.

Otkriva i kako su slatikiši zabranjeni, a od alkohola je dozvoljeno eventulano čaša vina.

„Zanimljivo je da sam sedam dana jeo ribu, a ništa nisam smršao te nedelje“, kaže Stojan i sa nestrpljenjem iščekuje da čuje šta je to što ga goji da bi znao za tu hranu ubuduće izbegava.

Uz manje hrane budete siti

A kako zapravo rade iglice za mršavljenje uz određen način ishrane, za portal Nova.rs priča dr Suzana Kovačević.

„To su iglice koje se stavljaju u unutrašnji deo ušne školjke i to je na bazi akupunkture. Od njih ne može da se dobije alergija, nema kontraindikacija, pa mogu da ih koriste i trudnice i mlađi. Važno je znati da te iglice ne smanjuju telesnu težninu, već je njihova uloga da sa manjom količinom hrane osetite sitost, budući da pogađaju centar za želudac u uho“, priča doktorka.

Ona je za ovu metodu čula još davno u Izraelu gde ju je učila, a pre 12 godina je počela da se time bavi u Beogradu.

Doktorka ističe i da ove iglice mogu da ostaju duže u ušima i da se po potrebi menjaju na otprilike sedam dana ili dve, tri nedelje.

Pritom, doktorka kaže da iglice ne deluju same, već u kombinaciji sa posebnim režimom ishrane, što daje sjajne rezultate.

„Svakodnevno se unose voće, povrće, sir, jogurt, jaja, a ostale namirnice – meso, riba, hleb, testenina, krompir – dodaju se svake nedelje.“

Doktorka priča i zašto je ta izmena ishrane na nedeljnom nivou jako važna.

„Pacijenti se svake nedelje mere, pa onda vidimo kako koja hrana utiče na njih, odnosno od čega se goje. Naime, neko smrša od krompira, od testenina, a ugoji se od ribe – i to se dešava. Dakle, mi tražimo uzrok gojenja i potom ga otklanjamo.“

Dr Kovačević kaže i da se dešava da u mnogim porodicama svi ukućani jedu isto jer se isto kuva, a ta hrana sasvim različito deluje na njih.

„Ovo nije klasična dijeta, ne dobijate papir, ne piše nigde broj obroka, ne piše vreme u koje treba da jedete i za mnoge stvari ne piše količina, pa je u glavi lakše.“

Doktorka priča i kakve rezultate daje kombinacija iglica i ovakvog režima ishrane.

„Otprlike se gubi oko 10 odsto viška telesne težine na nedeljnom nivou“, priča doktorka i dodaje da nakon nekog vremena treba napraviti pauzu, ali i da se manjak hleba može nadomestiti pirinčem ili pojedinim žitaricama, poput kinoe.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram