Kako da se ne ugojiš na odmoru

gojenje odmor
Foto: KHAPGG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako nema ničega lošeg u opuštanju i kojem zalogaju više tokom odmora, ukoliko želimo da nakon povratka sa istog stanemo u naš konfekcijski broj, bilo bi dobro da se kontrolišemo.

Poznato je da se kilogrami lepe u predelu stomaka i bokova, ali ni drugi delovi tela nisu imuni. Stoga, razmislite o tome koliko kalorija unosite tokom letovanja, uzimajući u obzir izostanak treninga i puno lenčarenja u tom periodu. Zato je dobro znati šta sve možete da uradite kako vam se linija ne bi pokvarila po povrtaku kući, pišu na sajtu City Magazine.

Ostavite koktele po strani

Alkoholna i bezalkoholna pića na bazi voća sadrže puno šećera, a posebno ih treba izbegavati na prazan stomak.

Smanjite porcije

Kada se nađete pred švedskim stolom, po mogućstvu odaberite mali tanjir, i potražite doručak na bazi žitarica. Ručak i večeru započnite unosom povrća, jer je bogato vlaknima i obezbeđuju dugu sitost, što znači da ćete moći da pronađete pravu meru do kraja obroka.

Pametno birajte meze

Sendviči i grickalice nisu pravi uvod u glavno jelo, pa se fokusirajte na zalogajčiće od povrća ili voćnu salatu.

Ograničite vreme u restoranu

Pored ovoga, preporuka je da obroci i na odmoru budu u okvirno isto vreme, uz napomenu da je večera pred spavanje veliki minus.

Budite više u pokretu

Brza šetnja u trajanju od pola sata, bez prekida preporučuje se i tokom odmora. Naravno, u opticaju je i bilo koji drugi vid fizičke aktivnosti, sve dok nakon uživanja u hrani postoji način da malo potrošite kalorije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUs VIDEO: POSNA DIJETA