Jelena Rozga ima problem sa štitnom, ali ne menja kilažu – zbog ishrane koja je proglašena najboljom na svetu

Foto; Instagram/rozgajelenaofficial

Tajna njene savršene figure je zapravo vrlo jednostavna.

Jeleni Rozgi je 2006. dijagnostikovana hipertireoza, a pre nekoliko godina i tahikardija. Ipak, pevačica godinama ima isti broj kilograma i uprkos zdravstvenim problemima, zavidnu figuru duguje pretežno mediteranskoj ishrani.

Jelena Rozga Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Moji problemi sa štitnom žlezdom mi ne dozvoljavaju da se ugojim ni pola kilograma“, priznala je jednom prilikom.

„Sada je najvažnije da se što manje nerviram, i zbog srca i zbog štitne žlezde. Prethodnih godina sam pevala sve koncerte bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini, a sa svojom publikom i dalje mogu da pevam i igram skoro dva sata“, zaključila je pevačica.

„Ima neke veze sa genetikom i činjenicom da živim pored mora. Moja štitna žlezda me ponekad stvarno zeza, ali generalno se osećam dobro. Ne dam se ja, samo osmeh na licu i pozitiva“, rekla je Rozga.

Ona je, između ostalog, istakla da je nekoliko sati na sceni odličan način da ostane u formi i bude u dobroj kondiciji, a priznala je i da joj je tokom izolacije zbog pandemije došlo do „kvara“ štitne žlezde kada je prestala da trenira i samim tim šokirala svoje telo. Po savetu trenera, nastavila je da vežba kod kuće.

Ono što mnoge u kontekstu njenih zdravstvenih problema zanima jesu navike u ishrani uz pomoć kojih održava kilažu. Jelena je otkrila da, uprkos tome što je veliki gurman, pazi šta jede i trudi se da obroci budu lagani i zdravi. Jede, kaže, nekoliko puta dnevno, ali uvek u malim porcijama, a ponekad ima i dan kada je opuštenija nego inače kada je u pitanju jelo.

Jelena je priznala da se hrani po principima mediteranske kuhinje, pa su na njenom meniju u prvom planu povrće, voće i riba, a priznala je kako joj je posebno drago pečeno kestenje, prenosi Story.hr. A ovde se možete podsetiti i koji je osnovni spisak namirnica da i sami počnete sa mediteranskom ishranom, koja je više puta proglašena za najbolju i najzdraviju na svetu.

Bonus video: Nail Masterclass – Hilton

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram