Ja sam nutricionistkinja za ljude iz visokog društva – ovo su 3 proverena načina da za dve nedelje preokrenete starenje

Saveti za mlađi izgled.

Britanska nutricionistkinja Gabrijela Pikok rekla je da je pomogla brojnim osobama iz visokog društva da preokrenu znakove starenja za samo dve nedelje i to pravilnom ishranom.

„Nauka je evidentna da svi imamo moć da napravimo jednostavne promene koje menjaju život na bolje bez obzira na genetske predispozicije, kaže Pikok koja je radila sa članovima britanske kraljevske porodice, kao što su princeza Evgenija i princ Hari.

Autorka čija je knjiga „2 Weeks to a Younger You: Secrets to Living Longer and Feeling Fantastic“ objavljena ranije ove godine, rekla je da je prirodno da mnogi ljudi pribegavaju nezdravim navikama u ishrani.

„Ali svi imamo potencijal da ovo promenimo“, rekla je ona za The Sun.

Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bez obzira na naše godine i zdravsteno stanje, Pikok tvrdi da nikad nije kasno da preokrenete brzinu starenja i prihvatite energiju i snagu mlađeg sebe.

Prema njenom mišljenju, dovoljno je da primenite ove tri stvari i to će biti dovoljno da usporite procesa starenja, a prvi efekti će se videti već posle dve nedelje.

Izbegavajte šećer

YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako ovo teško možete da zamislite ako volite šećer, ona savetuje da odbijanje šećera ne samo da je dobro za opšte zdravlje, već može da uspori i starenje.

Kako dalje objašnjava, šećer dovodi do hroničnih upala u telu, koje su jedan od najgorih neprijatelja preokretanja starenja.

Konzumiranje šećera može da dovede do povećanja telesne težine, ali kao što ističe Pikok, nivo energije i hormona će uticati na to kako izgledate i osećate se.

Unosite raznovrsne hranljive materije

„Naravno, uravnotežena ishrana pomaže ukupnom zdravlju, ali neki hranljivi sastojci imaju supermoći protiv starenja“, rekla je ona.

Zajedno sa antioksidansima, omega-3 masne kiseline zapravo mogu da smanje bore tako što hidriraju kožu i podstiču elastičnost. Jedenje masne ribe poput lososa je sjajan trik.

Za još veću elastičnost kože, Pikok kaže da je kolagen, koji se može naći u nemasnim proteinima i bujonu od kostiju, takođe neophodan.

Toplo-hladno tuširanje

WALTER ZERLA / ImageSource / Profimedia

Ekstremne temperature mogu biti izuzetno dobra tehnika protiv starenja.

Pikok kaže da postoji mnogo takvih načina, uključujući šetnju ili vežbanje na otvorenom zimi ili prelazak na hladnu vodu na kraju tuširanja.

„Da biste sebi olakšali stvari, zašto ne biste probali nekoliko sekundi tuširanja hladnom vodom na kraju tuširanja?“ preporučila je.

„Ja se trudim da se tuširam jedan do dva minuta hladnom vodom pre nego što pređem na topliju“, izjavila je ona za NyPost.com.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram