Istina o mojim fotkama na kojima sam i gojazna i fit sa identičnom kilažom

kilaža
Foto: Screenshot Instagram/ bodyimagefitness

Mama četvoro dece dokazala je da brojka na vagi nema veze za vitkom linijom jer je ona bila i bucka i fit sa istim brojem kilograma.

Džesika Bakenon iznenadila je mnoge kada je objavila jednu staru fotografiju na kojoj je bucka uz noviju na kojoj je, sedam godina kasnije, kao model. A u obe situacije imala je isto kilograma – 63,5.

Pokazala je tako da se telo može potpuno transformisati bez besomučnog gledanja u vagu jer kilaža očigledno nema mnogo veze za vitkom linijom.

„Brojka na vagi je stalna tema među nama ženama. Jako nam je teško da ne obraćamo pažnju na to. Čak i ako se osećate dobro i izgledate dobro, želite da vidite da se taj broj promenio, da je manji. Zato su ove moje slike urađene u razmaku od sedam godina vrlo važne. Ja sam imala potpuno istu težinu na obe. Zar to nije ludo? Moje telo izgleda potpuno drugačije, ali vaga pokazuje sasvim isto“, kaže ova mama četvoro dece i zaljubljenica u fitnes.

Dodaje i da to samo pokazuje koliko vaga – ne zna.

„Samo zapamtite da vaga meri vašu masnoću, mišiće, vodu, krv, organe, sve! Moje telesne masti su drastično manje na desnoj fotografiji i imam mnogo više mišića, ali vagu nije briga. Zato kada sledeći put stanete na vagu, a znate da se osećate bolje i da vam odeća bolje stoji, zapamtite to.“

Džesika je takođe i dala savete uz koje možemo da trasformišemo telo, a da se ne opterećujemo kilogramima na vagi.

Koristite aplikaciju za praćenje ishrane.

Jedite povrće ili proteine u svakom obroku.

Jedite ugljene hidrate samo pre i posle treninga.

Dozvoljena je jedna poslastica za dan. Odredite veličnu porcije pre serviranja. Ili poslasticu uzmite samo u dane kada vežbate.

Jedite unapred određen ručak za taj dan. Nema odluka u poslednjem trenutku.

Vežbajte da kažete „ne“ kada vam se ponudi kalorična hrana.

Pijte više vode tokom dana. Napravite sebi raspored ispijanja vode.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram