Dženifer Aniston je na autofagiji – pogledajte joj jelovnik

Dženifer Aniston
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Dženifer Aniston i dalje izgleda kao da ima 30, dok je zapravo ovog februara napunila 51 godinu - a svoj dobar izgled glumica delom duguje i posebnom režimu ishrane. Kako se ova holivudska glumica hrani?

Čuvena Rejčel iz „Prijatelja“, koja je mnogima omiljeno filmsko lice, poznata je i kao pristalica zdravog života: ona obožava jogu, a njena ishrana se bazira na sada veoma popularnoj autofagiji, odnosno fastingu koji praktikuje i Novak Đoković.

Dženifer jutro započinje šejkom, a dan završava kaloričnijom večerom. Glumica se navodno budi oko 9 i prvo pije svoj sok od celera, a onda meditira i vežba.

„Kad se probudim, popijem toplu vodu sa limunom, a zatim popijem ili šejk ili ponekad pojedem avokado i jaja, što mi je omiljeno za obrok. U sve uvek stavim i malo kokosovog ulja. Ponekad jedem kašu od prosa sa bananom ili zobene pahuljice sa umućenim belamcem“, ispričala je Aniston za „Elle“.

Dženifer je otkrila da za ručak obično jede „neki oblik povrća ili salate sa proteinima – prilično jednostavno“.

Pročitajte još:

Njen lični trener Lejon Azubujke rekao je za Women’s Health da je glumicu savetovao da jede namirnice bogate hranljivim sastojcima, koji su dobro izbalansirani i sadrže zdrave ugljene hidrate, kao i proteine. Preporučuje i zeleno i lisnato povrće.

„Voli avokado, kokosovo ulje, losos, riblje ulje – sve što su dobre masti je sjajno“, ispričao je trener o ishrani Anistonove.

Glumica za večeru jede sličan obrok kao za ručak: proteine uz salatu ili povrće. Iako izbegava ugljene hidrate u vidu testa, ni Dženifer ne može da odoli dobroj pasti s vremena na vreme. Ranije je izjavila da ju je tadašnji suprug Džastin Tero naučio da pravi karbonaru – koja se tradicionalno sprema sa jajima, slaninom i parmezanom.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram