Lica poznatih pre i pošto su prestali da jedu meso

Poznati vegetarijanci
Jelena Đoković Foto:PETER PARKS / AFP / Profimedia/Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Sve više javnih ličnosti koristi svoju popularnost kako bi promovisalo vegeterijanski i veganski način života. Neke holivudske zvezde su još od malih nogu raskrstile s namirnicama životinjskog porekla, a taj trend polako stiže i kod nas.

Predstavljamo vam nekoliko poznatih domaćih i stranih ličnosti u izdanjima pre i nakon što su se odrekle mesa.

Majk Tajson

Majk Tajson Foto: Michael Germana Collection Everett Profimedia; Sipa USA ddp USA Profimedia

Bokserski šampion Majk Tajson postao je vegan još pre 10 godina, i to zbog svoje žene, koja je tad prešla na vegansku ishranu. „Osećam se odlično. Želeo bih da sam to praktikovao od rođenja. Kada sam shvatio kakve sam prerađevine unosio, nije me čudilo što sam bio tako lud svih ovih godina”, rekao je on.

Majli Sajrus

Majli Foto: MediaPunchface to faceFacetoFace Profimedia; Image Press BACKGRID Backgrid USA Profimedia

Pevačica Majli Sajrus seća se tačnog trenutka kada je definitivno odlučila da postane veganka. „Jedan dan bila sam u suši-restoranu i tamo su spremali istu vrstu ribe koja je bila u mom akvarijumu. To je bilo previše“, rekla je Majli.

Ariana Grande

Ariana Grande Foto: Thomas Janssen Pacific coast news Profimedia ; Photo by Xavier CollinImage Profimedia

Ariana Grande je 2013. na društvenim mrežama objavila da postaje vegan. „Volim životinje više nego većinu ljudi, bez zezanja“, objasnila je svoju odluku.

Bred Pit

Bred Pit Foto: Tsuni USA Alamy Alamy Profimedia; JPI StudiosAvalon.red Avalon Editorial Profimedia

Slavni glumac je veliki borac za prava životinja, a meso je prestao da jede navodno kad je video kako ubijaju kravu zbog mesa i bio užasnut brutalnošću.

Jelena Karleuša

„Nakon što sam počela da pratim Peta, prestala sam da jedem meso i da nosim krzno“, objavila je Karleuša 2018. i najavila da planira da prestane da jede i ribu, jaja i mlečne proizvode.

Milica Pavlović

Pevačica je nedavno potpuno izbacila meso iz jelovnika i otkrila da, otkako ne konzumira meso, ima mnogo više energije i oseća se mnogo bolje.

Branko Đurić Đuro

Foto: Goran Srdanov; _E-Stock_milos_rafailovic

Đuro je vegetarijanac više od 10 godina, a jedan trenutak bio je presudan da se odrekne svoje dotad omiljene namirnice. Naime, na žurki povodom kraja snimanja filma „Traktor, ljubav i rokenrol“ ekipi su servirane krmenadle, pljeskavice i bataci od životinja koje su „igrale“ u filmu.

Jelena Đoković

Jelena Đoković već godinama jede isključivo namirnice biljnog porekla, zbog čega je za neke „glavni krivac“ i za Novakov način ishrane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram