Idealan broj trbušnjaka za čvrst stomak može da uradi svako

Trbušnjaci
Foto: JACK / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kad se priča o zategnutom stomaku, obično se misli na estetski momenat, a zapravo su čvrsti trbušnjaci preduslov za pravilno držanje. Zato je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba uraditi svaki dan da bi vežbanje dalo dobre rezultate.

Stomačni mišići jedna su od najvažnijih grupa mišića – omogućavaju pravilno držanje pridržavajući kičmu i deluju kao neka vrsta oslonca koja drži celo telo.

Da, trbušnjaci su jedna od onih vežbi koja nikad ne postane mnogo lakše. Baš zato je važno znati broj ponavljanja koji „rade posao“.

Pročitajte još:

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vežbe za čvršći abdomen. Pripazite i na ishranu jer ako se ne hranite zdravo, nijedna vežba neće imati dugoročni efekat. Ako se pridržavate toga, definisane trbušnjake ćete videti već posle nekoliko nedelja, a savet je da vam to bude svakodnevna ili bar redovna navika.

Vredi podsetiti da je prilikom vežbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo podupreti glavu i vrat. To činimo tako da prekrstimo prste iza glave, čime je podupiremo i tako štitimo vrat od istezanja. Međutim, ruke nam nikada ne smeju služiti tome da guramo glavu unapred kako bismo lakše podigli telo, prenosi Zadovoljna.hr.

Takođe, trbušnjake uvek treba raditi sa savijenim kolenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako što ćete ih staviti ispod kauča.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram