Hrana koja sadrži najviše zdravih omega-3 masnih kiselina

crna čokolada
Crna čokolada je odličan izvor omega-3, Foto: Natalia Danko / Panthermedia / Profimedia

Tačno je da bismo masnu i nezdravu hranu morali da izbacimo iz ishrane, ako želimo da naš organizam bude zdrav, a mi vitki, međutim, našem organizmu neophodne su zdrave omega 3 masne kiseline, koje pozitivno utiču na našu mentalnu funkciju, kao i zdravlje kože i srca.

Neophodno je da svoju ishranu, barem povremeno obogatite ovim namirnicama, kako biste u svoj organizam uneli zdrave masnoće, na prirodan način.

Crne masline

Crne masline sadrže oko 90% zdravih msnoća i vlakana, pa su veoma zdrava i hranjiva namirnica. One su idealna namirnica za ishranu bogatu zdravim masnoćama, sa minimalnom količinom ugljenih hidrata.

Avokado

Gotovo sve masnoće u avokadu su mononezasićenog tipa, a one su veoma zdrave za srce. Avokado je bogat kalijumom, koji snižava visok pritisak. Bogat je B vitaminom, kao i A i E vitaminima, pa spada u jednu od najzdravijih namirnica za naš organizam.

Losos

Losos obiluje visokim procentom proteina i zdravih masti u svom sastavu, pa je poželjno uvrstiti ga u svoju ishranu, barem jednom nedeljno. Ako jednom nedeljno jedete losos, smanjićete verovatnoću od konstantnih mikroupala i hroničnih oboljenja.

Jaja

Jaja su možda i najvažnija namirnica u našoj ishrani. Bogata su mnogobrojnim vitaminima i mineralima i predstavljaju savršen obrok, koji predstavlja spoj zdravih masti i proteina.

#social-embed_1

Crna čokolada

Jedan red crne čokolade znači dnevnu dozu potrebnih minerala, ali i šećera, pa je veoma važno da sebe svakodnevno počastite ovom zdravom poslasticom, koja blagotvorno utiče na naše pamćenje.

Grčki jogurt

Punomasni grčki jogurt, bogat je većim procentom proteina i kalcijuma, pa je savršena zamjena običnom jogurtu. Uz to, predstavlja savršen obrok, ako mu dodate sveže voće, kašičicu meda i malo cimeta. Ovakav doručak savršeno čisti ćelije od toksina i ubrzava metabolizam.

Indijski oraščići

Oni su savršena zamena ugljenim hidratima i predstavljaju idealan odabir za međuobrok, ali su veoma kalorični, pa bi trebalo pojesti šaku dnevno, prenosi Ljepota&Zdravlje.

***

Bonus video: Slatka keleraba

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram