Hrana koja može da izazove glavobolju

hrana glavobolja
Foto: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Uzroci glavobolje su brojni i uvek je zbog toga dobro savetovati se s lekarom. Dobro je i znati da osim stresa, umora, lošeg vida, i ishrana može da bude krivac za glavobolju.

Dakle, ako vas glava boli često, obratite pažnju na svoju ishranu, posebno na namirnice koje mogu da izazovu bol u glavi.

Sir

Sirevi sadrže tiramin odnosno aminokiseline koje su povezane s migrenama.

Čokolada

Mlečna čokolada može izazvati loš neurološki efekat.

Sladoled

Mnogi koji pate od učestalih glavobolja su osetljivi na hladne gutljaje i zalogaje. Stoga izbegavajte hladne napitke i sladoled, piše azra.ba.

Prerađena hrana

Kobasice, salame, hrana u konzervi sadrže nitrate koji uzrokuju migrene.

Vino

Vino sadrži sulfate koji mogu biti uzrok snažnih glavobolja.

BONUS VIDEO: Biljna ishrana – sirova hrana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram