Recept za sve prilike.
Božo Vrećo poznat je po nekonvencionalnom imidžu i izuzetnim vokalnim sposobnostima, ali može da se pohvali još nekim veštinama. Između ostalog, više puta nam je pokazao kako se snalazi u kuhinji, gde sprema jela koja su pravi praznik za sva čula.
Za bavljenje gastronomijom, profesionalno ili iz hobija, potrebno je puno ljubavi i strasti, a proslavljeni sarajevski muzičar to nesumnjivo poseduje. Ovom prilikom otkriva nam kako nastaje jedan poseban hleb.
“Napravio sam hleb sa četiri vrste brašna: heljda, žuto i belo kukuruzno brašno, te raž. Premekan je i preukusan kao kolač. Brašno je mleveno u vodenicama u Brezi, i divno je što još uvek postoje vodenice i takva domaćinstva. Rado kupujem od takvih domaćica na pijaci”, ističe popularni interpretator, prenosi hellomagazin.rs.
A ako je suditi po fotografiji, ovaj model hleba je pravo remek-delo iz rerne. Recept je toliko oduševio pratioce kontroverznog umetnika, da je teško izbrojati komplimente koji su se nizali u komentarima.
Ukoliko razmišljate o nekoj novoj deliciji kojom biste mogli da iznenadite porodicu i prijatelje, evo predloga.
“Ne mogu vam opisati predivan miris i ukus ovog hleba, pa vam ostavljam recept.“
Sastojci:
3 jajeta (sobna temperatura)
ovseno mleko (velika čaša, za smuti)
bademovo mleko (mala čaša za vodu)
po dve šake svakog brašna
mala čaša kisele vode
kašičica sode bikarbone
mala čaša maslinovog ulja
mala čaša jogurta
tri kašike putera
soli prstohvat ili dva
Božo u hleb stavi i štapić vanile, jer ništa ne pokvari, a daje blagi ukus slatkoće koji ide uz hleb ovog tipa. Da se on pita, Išao bi i cimet, posebno kad se približe hladniji dani
Priprema
Pomešajte sve vlažne sastojke.
Dodajte sve suve satojke, sami odredite gustinu, treba da bude malo gušće nego za palačinke.
Sipajte testo u kuglof ili kapul po želji i pecite dok hleb ne dobije finu boju i koricu, 35-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: