Dva napitka koji će oterati kalorije od slavskog prejedanja

narandža
Nakon slavske i praznične sezone moramo pomoć potražiti u priurodnim sokićima, Foto: Taras Grebinets / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vas ovih dana više od svega veseli zalogaj za zalogajem te učestali obroci za stolom, ispred televizora ili u omiljenoj fotelji, ne osećajte grižu savest. Svako zaslužuje gurmansko guštanje, pogotovo u krugu najdražih i najbližih.

Kako bi se što pre vratili u normalu, predlažemo vam čašu osvežavajućeg napitka koji će vam probuditi telo, ali i probavu.

Uz obilje vitamina C koji je proslavio jednu od omiljenih zimskih voćki, narandžu odlikuju brojna druga blagotvorna svojstva.

Budući da praznična trpeza najčešće bogata kaloričnim i masnim namirnicama koje je teško svariti i, pre svega misli na užitak našeg nepca a ne baš na stomak, predlažemo vam dva čarobna i ukusna napitka od narandže uz koje će skupljene kalorije polako izaći, stomak se izduvati, a probava proraditi.

Detoks narandžin sok s limunom i medom

4 isceđene narandže

1 kašičica limunovog soka

1 kašičica meda

Detoks narandžin frape

2 isceđene narandže

2 dcl jogurta

1 banana

1 kašičica limunovog soka

1 kašičica meda

Sok možete popiti ujutru na prazan stomak, te između obroka, dok frape može biti izvrsna zamena za međuobrok ili večeru, prenosi Azra.ba.

***

Bonus video: Pazite da ne preterate – Trovanje alkoholom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram