Dve vrste čokolade!
Garantujemo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog preliva od mlečne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ljubitelja slatkoh. Svoj kolač ukrasi naseckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanile, piše Miss mama.
Sastojci za biskvit:
6 kašika maslaca
200 g šećera
1 jaje + 1 žumance
1 kašičica ekstrakta vanile
70 g brašna
50 g kakaa
¼ kašičice soli
2 kašike mleka
Sastojci za preliv:
100 g tamne čokolade
100 g mlečne čokolade
120 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
Priprema:
Zagrij rernu na 175 stepeni. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje. Otopi maslac na vatri, dodaj šećer i mešaj dok ne dobiješ pastu. Premesti smesu u posudu i miksaj dok se malo ne ohladi. Dodaj jaja i vanilu i miksaj dok smesa ne poprimi svetlu žutu boju.
Umešaj brašno, kakao i so i lagano izmiksaj. Na kraju ulij mleko. Smesu špatulom prebaci u posudu za pečenje i zagladi. Peci otprilike 25 minuta, a potom izvadi i pričekaj da se biskvit ohladi. Za to vreme pripremi preliv. Zagrij pavlaku i prelij preko naseckane čokolade. Pričekaj minutu, a potom izmešaj. Ubaci maslac i mešaj dok se ne rastopi. Glatku i sjajnu čokoladnu smesu prelij preko biskvita i premesti na neko hladnije mesto. Nareži i drži u zatvorenoj posudi.
***
BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade
Pratite nas i na društvenim mrežama: