Dupli čokoladni kolač sa biskvitom – jer vikend je za maksimalno zadovoljstvo

Foto:shutterstock

Dve vrste čokolade!

Garantujemo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog preliva od mlečne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ljubitelja slatkoh. Svoj kolač ukrasi naseckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanile, piše Miss mama.

Sastojci za biskvit:

6 kašika maslaca

200 g šećera

1 jaje + 1 žumance

1 kašičica ekstrakta vanile

70 g brašna

50 g kakaa

¼ kašičice soli

2 kašike mleka

Sastojci za preliv:

100 g tamne čokolade

100 g mlečne čokolade

120 ml slatke pavlake

1 kašika maslaca

Priprema:

Zagrij rernu na 175 stepeni. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje. Otopi maslac na vatri, dodaj šećer i mešaj dok ne dobiješ pastu. Premesti smesu u posudu i miksaj dok se malo ne ohladi. Dodaj jaja i vanilu i miksaj dok smesa ne poprimi svetlu žutu boju.

Umešaj brašno, kakao i so i lagano izmiksaj. Na kraju ulij mleko. Smesu špatulom prebaci u posudu za pečenje i zagladi. Peci otprilike 25 minuta, a potom izvadi i pričekaj da se biskvit ohladi. Za to vreme pripremi preliv. Zagrij pavlaku i prelij preko naseckane čokolade. Pričekaj minutu, a potom izmešaj. Ubaci maslac i mešaj dok se ne rastopi. Glatku i sjajnu čokoladnu smesu prelij preko biskvita i premesti na neko hladnije mesto. Nareži i drži u zatvorenoj posudi.

***

BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram