Dijeta koja se drži samo jedan dan, a skida do 3 kg

Fitnes i ishrana 18. apr 202118:43 > 17. maj 2021 11:47
Mesečeva dijeta
Mesečeva dijeta; Foto: Alexander Porter / ImageSource / Profimedia

Mesečeva dijeta drži se samo jedan dan, a navodno može da skine do tri kilograma.

Mesečeva dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad Mesec, dakle od trenutka kad Mesec pređe u novu fazu (na internetu se može naći precizan kalendar). Postoji samo jedno pravilo – nema hrane.

U tih 24 sata dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja bez šećera.

„Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj – možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća – naravno bez šećera i aditiva… Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre“, navodi sajt Dijeta.net.

Pročitajte još:

Kako se objašnjava, u vreme promene lunarne faze dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam inače zadržava usled loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa. Tog dana može se izgubiti i do 3 kilograma, a da to ne bude štetno za organizam. Ipak, ova dijeta češće se drži da bi se organizam odmorio i pojačao imunitet, nego za skidanje kilaže. Ukoliko želite da mršavite zdravo, bolje se odlučite za mediteransku ili DASH dijetu.

Postoje i druge varijante mesečeve dijete – po jednoj se drži na svaku promenu lunarne faze (četiri puta mesečno), a postoji i verzija koja traje šest dana tokom kojih se jedu uglavnom kuvane pečurke i ananas. Naravno, kao i za sve druge rigorozne dijete, najbolje je da se pre upuštanja u ovaj poduhvat konsultujete sa svojim lekarom.

***

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram