Ovaj brzi recept za pica testo odličan je za početnike jer su minimalne šanse da vam neće uspeti, a ukus je kao da ste profesionalac u kuhinji!
Ovaj recept kreirala je kuvarica i blogerka Tamsin Burnet Hol koja je svoje veštine usavršavala pod mentorstvom kulinarske legende Delije Smit. Više od 25 godina se bavi pisanjem recepata, a u svojoj kuhinji stvara hranu za prijatelje i porodicu, prepunu ukusa, a bez mnogo muke. Specijalista je upravo za testa.
Njeno brzo testo za picu pravi se za pet minuta i prilagođeno je početnicima koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji. Uz ove mere dobićete testo za dve pice prečnika 30cm.
Sastojci:
400 gr brašna, plus dodatno za posipanje
7 gr suvog kvasca
1 kašičica morske soli
1 kašičica šećera
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika kukuruznog brašna
225 ml mlake vode
Priprema:
Zagrejte rernu na najvišu temperaturu (oko 250°C), pre nego što počnete da pravite testo i u njoj ostavite plehove da se zagreju.
Pomešajte brašno, kvasac, so i šećer zajedno u posudi za mešenje. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ulje, a zatim dodajte oko 225 ml vode da se dobije testo. Istresite na pobrašnjenu površinu i mesite 1 minut, samo dok ne postane glatko. Ostavite da odmara ispod prevrnute posude dok pripremate nadeve za picu.
Kad sa tim završite, vreme je za oblikovanje testa! Razvaljajte oklagijom obe lopte testa na lagano pobrašnjenoj površini, tako da budu prečnika oko 25 cm. Veliki papir za pečenje pospite kukuruznim brašnom, a zatim stavite testo na papir. Razvucite ga vrhovima prstiju dok ne bude prečnika oko 30 cm, oblikujući deblju koru po ivicama. Sredina treba da bude debljine oko 5mm, a ivica oko 1cm. Ponovite postupak za drugu picu.
Namažite testo paradajz sosom i dodajte nadeve (nemojte dodavati previše, ili ćete na kraju dobiti vlažnu picu). Prelijte ivice sa malo ulja i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre pečenja, da testo počne da se diže.
Gurnite pice na prethodno zagrejane plehove, još uvek na papiru za pečenje kako biste ih lakše podigli. Pecite 10 minuta dok baza ne postane zlatna i hrskava.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: