Recept za najbolje testo za picu s kojim je nemoguće pogrešiti

testo
Foto: Aleksandr Kichigin / Alamy / Alamy / Profimedia

Testo za picu i jeste i nije lako napraviti u kućnim uslovima. Ukoliko se budete pridržavali ovog recepta poznatog zagrebačkog pica majstora, navodno nema teorije da pogrešite.

Nije tajna da je pica najomiljenija hrana za utehu na svetu. Svako ima svoju omiljenu piceriju i dostavu pice, ali ponekad je rado spremamo i u svoja četiri zida. Kod kuće ipak možemo po svome – nadev može biti sve što poželimo, a i testo možemo prilagoditi svom ukusu. Ipal, testo za picu zna da bude prava muka, a kako bi ti baš svaki put ispalo savršeno, prenosimo  recept poznatog zagrebačkog pica majstora.

Sve što je potrebno je da tačno pratite ovo uputstvo i vaše testo za picu baš svaki put biće – savršeno!

Sastojci:

500 g brašna

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

5g suvog kvasca

0,3 do mleka

2,3 dl vode

0,3 dl maslinovog ulja

Priprema:

500 g brašna stavi u jednu posudu. Možeš pomešati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko, a ostalo oštro brašno. Navedene količine biće dovoljne za dva „kućna“ pleha. Zatim po redu dodaj: so, šećer, suvi kvasac. Kada završite sa suvim sastojcima, dodajte mokre – mleko, vodu i maslinovo ulje.

Pomešaj sve sastojke u posudi dok ne dobiješ formu testa, a onda nastavi da ga mesiš na glatkoj površini. Glatku površinu na kojoj mesiš testo obavezno pospi oštrim brašnom i takođe sve vreme ruke ‘čisti’ oštrim brašnom. Kada zamesiš testo, vrati ga u posudu, pokrij čistom krpom i ostavi da odmara na toplom oko sat, sat i po. Testo razvaljaj na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a zatim na njega poslaži željene sastojke za nadev i ispeci, piše 24sata.hr.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram