Savršenstvo koje uvek možete sebi da priuštite.
Pileća piccata je ukusno jelo italijanskih korena koje obuhvata filete pilećih prsa u slasnom umaku od maslaca, limunovog soka, kapara i belog vina ili bujona.
Ovo je recept koji se može spremiti za 30 minuta ili još manje od toga. Jednostavan je i savršen za one trenutke kada želite jesti nešto fino, ali nemate mnogo vremena za pripremu, piše Zadovoljna.hr.
Ovaj tip piletine možete poslužiti uz kuvani pirinač, testeninu, kuvano povrće ili sezonsku salatu – na vama je da odlučite.
Sastojci:
4 komada pilećih prsa bez kože
125 ml pilećeg bujona ili suvog belog vina
60 g brašna
60 g maslaca
30 g oceđenih kapara iz tegle
3 kašike narendanog parmezana
2 kašike limunovog soka
2 kašike naseckanog svežeg peršuna
so i biber po želji
biljno ulje za prženje
#related-news_1
Priprema:
Nasecite pileća prsa na tanke šnicle. Čekićem ih istucite na debljinu oko pola centimetara. U posudi pomešajte brašno, so, biber i narendani parmezan. Uvaljajte pileće šnicle u smesu na bazi brašna.
Ispecite meso u tiganju na malo ulja. Pecite šnicle oko tri minute sa svake strane. Što su tanje to će im trebati manje vremena za termičku obradu. Odložite pečene šnicle sa strane.
U tiganj u kojem se meso peklo ulijte pileći bujon (ili vino ako ga koristite). Postružite dno tave ako je potrebno i dodajte limunov sok i kapare. Dodajte i maslac. Kuvajte sve zajedno par minuta dok se umak ne zgusne. Prelijte ga preko pečene piletine i poslužite s malo svežeg peršuna.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: