Biskvitne Nutella palačinke s voćem i šlagom su najbolji način da ulepšate dan

Foto: Promo

Na vama je da se zaigrate, a mi ćemo neodoljivim Nutella paketićem nagraditi petoro najslasnijih rešenja. Pobednike biramo 6. februara.

Milioni ljudi širom sveta svakog 5. februara proslavljaju Svetski Nutella dan.

Ovaj Nutella praznik pokrenula je američka blogerka Sara Rosso, kada je samo jednim postom na društvenim mrežama 2007. pokrenula lavinu najrazličitijih postova hiljada pasioniranih zaljubljenika u Nutella brend. Od tada, inspirisani Nutella kremom, pravi obožavaoci ovaj dan najradije proslavljaju uz svoje omiljene raznovrsne Nutella recepte.

Ukoliko želite da svoje najdraže obradujete Nutella paketom, spremili smo vam konkurs u kojem možete da pokažete svoje umeće, kreativnost i ljubav prema Nutelli. Potrebno je da na svom otvorenom Instagram profilu, ili ispod naše objave na Fejsbuku, okačite fotografiju vaše najlepše Nutella palačinke. Uz fotku obavezno dodajte tagove #worldnutelladay i #WNDzadovoljna kako bi vaša palačinka dobila svu pažnju koju zaslužuje!

Na vama je da se zaigrate, a mi ćemo neodoljivim Nutella paketićem nagraditi petoro najslasnijih rešenja. Pobednike biramo 6. februara.

Do tada, pozivamo vas da se pridružite proslavi ovog posebnog dana i podelite ljubav prema Nutelli sa svojim najmilijima uz ovaj ukusni Nutella recept:

Biskvitne Nutella palačinke s voćem i šlagom

SASTOJCI

1 i 1/4 šolje brašna

4 jajeta

1 šolja mleka

1/2 šolje vode

prstohvat soli

maline, borovnice, jagode (kašika svakog bobičastog voća po porciji)

1 šolja slatke pavlake 36% mm

Nutella® (15 g po 1 porciji)

Za pripremu ovog ukusnog recepta, u kojem će svi uživati, potrebno je 15 g Nutelle® po osobi!

PRIPREMA

I

Žumance, koje ste prethodno odvojili od belanaca, izmešajte s mlekom i vodom pa dodajte brašno i dobro promešajte sve. Posebno umutite čvrsti sneg od belanaca s prstohvatom soli. Polagano dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima pa sve lagano promešajte.

II

Pecite palačinke s obeju strana dok ne dobiju zlatnu boju.

III

Umutite čvrsti šlag. Kako biste postigli čvrstoću, slatka pavlaka mora da bude dobro rashlađena.

IV

Namažite Nutellu® na svaku palačinku i presavijte je na četiri dela. Poređajte ih na tanjir, pospite voćem i na kraju dodajte šlag.

Srećan vam Svetski Nutella dan! Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram