Specijalni bicikl kojim je Džej Lo zamenila sve treninge

Dženifer Lopez
Foto: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dženifer Lopez je ovih dana u Majamiju pokazala kako ovih dana održava fit formu uz pomoć posebnog bicikla ElliptiGo, koji je tek sad postao hit, iako postoji već nekoliko godina.

Džej Lo s maskom na licu krstari Majamijem na svom ElliptiGo-u. Ovaj bicikl je potpuno drugačiji od tradicionalnog, a fitnes eksperti tvrde da je mnogo zdraviji i efikasniji od običnog bajsa.

ElliptiGo je lansiran još 2014. i koristio ga je tokom priprema za Bostonski maraton pobednik te godine Meb Keflezighi. Napravili su ga 2008. Brajan Pejt, bivši marinac koji se obrazovao na Stenfordu i Brent Til inženjer – maratonac. Ideja im je bila da naprave kardio spravu koja će sprečiti povrede kolena.

Dženifer Lopez
Foto: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Onaj ko vozi ElliptiGo mora da stoji, stopala su na posebnim ležištima, a pokreti su slični kao prilikom vožnje bicikle, ali nisu kružni već eliptični. Tako se jačaju mišići i kardiovaskularni sistem bez trzanja, a telo je u optimalnom položaju za povećanje snage i brzine.

Pročitajte još:

Tradicionalni biciklizam je pakao za zadnjicu, kolena i Ahilovu tetivu. ElliptiGo je zapravo kao da ste steper iz teretane izvezli na ulicu. Ako se pitate da li sagoreva kalorije, odgovor je – da. Istraživanja su pokazala da sagoreva čak 33 odsto više kalorija nego standardni bicikl.

Zbog svega toga ne čudi što je Dženifer Lopez, kraljica fitnesa u 50. godini rešila da svoje standaredne treninge zameni ovom spravom.

Dženifer Lopez
Foto: VAEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pogledajte je i sve će vam biti jasno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram