5 odličnih programa za vežbanje kod kuće

vežbanje u karantinu
Iskoristite vreme da vežbate; Foto: Oksana Kuzmina / Alamy / Alamy / Profimedia.rs

Srbija je zbog koronavirusa u vanrednom stanju, štošta neće funkcionisati kao inače, a mnogi će dane provoditi kod kuće. Svi oni koji redovno vežbaju moraće da zaborave na teretanu jer su one do daljeg zatvorene, što zbog toga što na jednom mestu okupljaju mnogo ljudi, što zbog toga što su među najvećim potencijalnim leglima zaraze. Zato su snimci zanimljiivih programa vežbi na Jutjubu prava stvar za sve one koji bi da ostanu fit, ali i da lakše prebrode ovu novonastalu situaciju jer zna se koliko vežbanje u karantinu znači i za vedar duh.

Džejn Fonda – za početnike i stare

Oskarovka je još davne 1982, pre modernih fitnes programa, pokrenula studio u Los Anđelesu koji je kombinovao aerobik, gimnastiku i ples. Džejn, koja je vodila ovaj program, kazala je svojevremeno za magazin Vogue da je rano shvatila da vežbanje veoma dobro utiče na samopouzdanje, da joj daje energiju, suzbija depresiju.

Uz njen program vežbi namenjen početnicima razgibaće se svi koji nisu u zavidnoj kondiciji, kao i oni stariji. To će sjajno uticati na sveopšte zdravstveno stanje, ali i na raspoloženje.

Džilijan Majkls – za mesec dana do top-forme

Jedna od najpopularnijih trenera i modela na svetu, žena koju s pravom nazivaju kraljicom modernog fitnesa, odličan je motivator i postiže vrhunske rezultate sa svojim klijentima i ujedno sjajan predlog za vežbanje u karantinu.

Predviđeno je da se ovaj program radi svakog dana po najmanje 20 minuta, a uglavnom traje 30 minuta. Znajte da su to vrlo intenzivni treninzi za koje će vam pored tegića ili flaša s vodom trebati dosta volje. Ipak, ako vežbe budete radili pravilno, izvući ćete nešto korisno iz ove loše situacije koja utiče na sve nas – rezultati će biti vidljivi nakon mesec dana i imaćete više energije. Program ima tri dela od po deset dana i sadrži elemente kardio treninga, vežbi snage i trbušnjaka. I mada zvuči lako, znajte da ovakvo vežbanje u karantinu i nije. 

Pročitajte još:

Tifani Rot – za one koji ne vole da vežbaju

Ove vežbe su odlične vežbe za one koji žele da izgube centimetre u struku, ali i one koje inače mrzi da se pokrenu.

Trening je fokusiran na kardio, aerobik i ples, pa ćete se lako pokrenuti i postići super rezultate.

Osim toga,  Tifani je nedavno osmislila i poseban program isključivo za dane koronavirusa.

Budite fit i upustite se u borbu, poručuje Tifani i tvrdi da njen polučasovni program vežbanja za celo telo uništava sve viruse.

Rebeka Boruki – kratke intenzivne vežbe 

 

Majka četvoro dece, fitnes i joga instruktorka pokazuje nam šta je sve potrebno za fit i zdrav način života. Ove vežbe su kratke, ali intenzivne, te stvarno deluju ako ih se pridržavate kako treba. Izdvojte četiri minuta na dan, pa ćete se zategnuti i više nego što očekujete.

Bardogs Cirih – za one malo ekstremnije

Na Jutjubu se uveliko pojavljuju različiti principi vežbi osmišljeni povodom pandemije koronavirusa, a među njima je i jedan malo ekstremniji, ali vrlo koristan predlog za vežbanje u karantinu. Naime, videćete kako stolice, stepenice i drugi nameštaj može poslužiti kao rekviziti za vežbanje. Tvorci pod imenom Bardogs Cirih pokazuju kako ostati fit u dane izolacije, i to uz vežbe koje možete raditi bilo gde u zatvorenom, i kod kuće i na poslu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram