Zagrebački penthaus u finalu za najbolji enterijer na svetu: Kad vidite fotke, biće vam jasno zašto

Ima 160 kvadrata.

Moderni stan za tročlanu porodicu na poslednjem spratu zagrebačke novogradnje ušao je u finale prestižne međunarodne nagrade SBID International Design Awards (The Society of British International Design). Reč je o jednoj od najpoznatijih međunarodnih nagrada koje dodeljuje struka za najbolja ostvarenja iz sveta dizajna enterijera, kao i produkt dizajna.

Studio Mirjane Mikulec je svoj novi projekat, koji je vodila arhitektica Romana Musić prijavio na takmičenje u kategoriji stambenih prostora, te se u jakoj konkurenciji našao u najužem krugu za osvajanje nagrade. Biti među najboljima na svetu zaista je veliko priznanje, a to je potvrdila i dizajnerka.

Stan u Zagrebu od 160 kvadrata koji se našao u finalu SBID International Design Awards nalazi se u širem centru Zagreba, na vrlo atraktivnoj lokaciji koja nudi privatnost i blizinu svih bitnih sadržaja za vlasnike. Stan ima veliku dnevnu zonu otvorenog koncepta, dve spavaće i jednu gostinsku sobu, garderobu i dva kupaotila. Glavni adut je ipak velika terasa od 60 kvadrata koja nudi veličanstven pogled na grad, piše living.hr.

Mnogima će pažnju privući veliki uski hodnik koji je postavljanjem slika poznatih savremenih umetnika pretvoren u svojevrsnu galeriju. Tu su i betonski stubovi i grede u dnevnom boravku koji su prema želji vlasnika ostali neobrađeni. Kako bi se unela prirodnost i toplina u enterijer u kojem vladaju svetle neutralne nijanse s crnim akcentima, kroz ceo stan provučen je element drveta.

Tako je u ovom zagrebačkom stanu postignut kontrast hladnih i toplih tonova i materijala. Uz minimalne izmene u postojećem nacrtu stvoren je iskren i prirodan enterijer – ugodan, moderan i elegantan dom pročišćenih linija koji u potpunosti zadovoljava potrebe tročlane porodice.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram