Tuš kabine kao praktičan izbor za malo kupatilo

Foto: Diana Rui / Alamy / Alamy / Profimedia

Kupatilo je prostorija namenjena održavanju lične higijene, ali i relaksaciji i komforu. Kako nije uvek moguće u ograničenoj kvadraturi postaviti džakuzi ili druge raskošne kade za uživanje u toplim kupkama i mirisima, tuš kabine su praktičan i efikasan izbor. Inovativne varijante obezbeđuju dozu luksuza, veliki broj funkcija i ekonomičnost.

Savremene tuš kabine mogu se pronaći u velikom broju dimenzija, oblika i materijala izrade. Njihova cena je perfektna u poređenju sa benefitima koje pružaju svojim kupcima i korisnicima.

Lakoća održavanja u kombinaciji sa modernim staklom, tuš kadica, ili opcija kada se oblaganje osnove vrši uz pločice za kupatilo, načini su da se pruži potreban prostor za tuširanje bez brige.

Ekonomičnost, praktičnost i jednostavnost

Najveća prednost koju imaju tuš kabine kao sjajan odabir za malo kupatilo, jeste ušteda prostora, i to u značajnoj meri kada se uporedi čak i sa minijaturnim kadama. Kreću se od dimenzija 80 x 80 centimetara, čak do 190 x 90 centimetara, što zavisi od oblika i materijala izrade.

Istovremeno, to ne znači da se ne može uživati u tuširanju, posebno jer današnje dostupne opcije podrazumevaju tuš kabine izrazite dubine, uz prostor za sedenje, čitanje knjiga, muziku, specijalnu led rasvetu i mnogo funkcija hidromasaže.

U zavisnosti od oblika, pronalaze se polukružne, pravougaone i kvadratne varijante, koje se jednostavno postavljaju u ugao, ili na sredinu zida na kojima se nalaze pločice za kupatilo, kao praktično rešenje. Najčešće se biraju akrilni modeli sa fiksnim ili pokretnim panelima uz ručke, jer je ovaj materijal čvrst, otporan i jednostavan za održavanje. Osnova se ograđuje prozirnim ili matiranim staklom, uz dodatke od drveta, gume, inoksa i plastike.

Foto: aaphotograph / Alamy / Profimedia

Vanvremenski dizajn i veliki broj opcija pločica za kupatilo

Savremene tuš kabine podrazumevaju modele koji imaju vanvremenski dizajn i kombinuju nekoliko materijala, uz zastakljivanje i bez tradicionalnih zavesica. U skladu sa uređenjem enterijera mogu se pronaći čak i različite boje, sa šarama i ilustracijama.

Tuševi se postavljaju uz gibljivo crevo za veliku fleksibilnost, ili u obliku velike „kape“, koja je pozicionirana za kompletno tuširanje na sredini prostora kabine. Veoma je važno da uz odgovarajuće odabrane sanitarije, pločice za kupatilo budu praktične i kvalitetne, jer su osnov održavanja i uređenja ove prostorije.

Naime, pločice za kupatilo predstavljaju element koji štiti zidove od prodiranja vlage, pare i stvaranja uporne buđi. Istovremeno, one su oslonac i osnova sanitarija, polica, ogledala, rasvete i raznovrsnih držača, bilo da je u pitanju prostor zida ili poda. Važno je da odabrane pločice za kupatilo budu visokog stepena kvaliteta, trajnosti i izdržljivosti, što se dobija izborom klase A, u odnosu na B i C, uz renomirane domaće ili strane proizvođače.

U pogledu dizajna, neophodno je da odabrana varijanta bude jednostavna za održavanje, bez korišćenja jakih hemijskih sredstava, jer to može da ošteti i panel tuš kabine. Bilo da je u pitanju varijanta sa klizajućim ili fiksiranim panelom, pločice za kupatilo su značajan element održavanja čistoće i higijene, kao i otklanjanja kamenca ukoliko se odaberu kvalitetne opcije.

Kada se biraju tuš kabine, izlistava se niz prednosti zahvaljujući kojima su danas znatno popularnije od standardnih kada. Mogu se izabrati željene dimenzije i oblici, zatim način pozicioniranja u uglove ili drugom delu zidova u malom kupatilu, kao i veliki broj pratećih funkcija koje obezbeđuju tuširanje iz snova.

Današnje luksuznije tuš kabine su prave „male kade“, koje pružaju hidromasažu, muziku, opciju telefoniranja, specijalnu led rasvetu, prostor za sedenje i mnogo toga drugog.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram