Trikovi hotela sa pet zvezdica primenjivi u našim stanovima

Hotel
Foto: ISA HARSIN / Sipa Press / Profimedia

Ima li šta lepše nego kad se vikendom probudite u svom krevetu znajući da su naredna dva dana tu za uživanje? Uz par trikova, možete ovaj ugođaj dovesti na sasvim nov nivo i onda provesti dodatnih sat vremena u sobi koja podseća na onu iz hotela sa pet zvezdica.

Direktorka dizajna koja radi za Christy, Lusi Ekrojd sastavila je listu saveta koji se mogu prekopirati iz luksuznih hotela i primeniti u stanovima i kućama.

Uložite u kvalitetnu i mekanu belu posteljinu

Prva stvar na koju pomislimo kada je luksuzna hotelska soba u pitanju, jeste dobar krevet sa mirišljavom, mekom i belom posteljinom. Zato nabavite sebi posteljinu zbog koje ćete jedva čekati da uskočite u krevet, a ujutru nećete želeti da ga napustite. Odlučite se za čist pamuk sa velikim brojem niti, koji će pomoći u regulisanju temperature i nivoa vlage. Osim toga, osećaj na koži je mnogo glatkiji u odnosu na sintetičke materijale.

Jastuci i jastučići

Umesto jednog jastuka koji obično koristite, dodajte ležaju više malih i velikih jastuka koji će učiniti da on i vizuelno izgleda luksuznije. Na bračnom krevetu je optimalno imati oko pet, šest jastuka, poređanih po veličini – najveći pozadi, a najmanji napred.

Mirisi

Ovo je nešto što hoteli najbolje rade, a što našim domovima može nedostajati ponekad – sposobnost da se stimulišu sva čula odjednom. Miris je ključan za postizanje raspoloženja, a takođe može pomoći u uspavljivanju.

Lavanda je odavno poznata kao popularan miris za spavanje jer ima umirujući efekat na nervni sistem.

Boje u sobi

Hoteli mnogo razmišljaju o paleti boja spavaće sobe i emocijama koje žele da izazovu kod svojih gostiju. Ako zaista želite da unesete osećaj luksuznog hotela u svoju spavaću sobu, trebalo bi da prilagodite boje u svojoj sobi onom osećaju koji želite da postignete. Luks hoteli obično biraju neutralne, svetle nijanse koje ostavljaju utisak čistog i prozračnog.

***
Bonus video: Već viđeno

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram