Rolo zavese za dnevnu sobu – pametni načini za uređenje enterijera

Rolo zavese
Rolo zavese, Foto: Andrew Wood / Avalon / Profimedia

Postoje elementi u prostoru koji donose višestruke prednosti pri uređenju životnog okruženja, estetski su lepi i funkcionalni, ali i štite ukućane na razne načine. Rolo zavese za dnevnu sobu su dokaz kako male promene mogu da donesu velika poboljšanja. One svakako nisu usamljene jer postoje i drugi primeri gde se na odličan način spaja lepo i korisno.

Rolo zavese za dnevnu sobu – nova generacija u dekoraciji prozora

Rolo zavese za dnevnu sobu su najsavremeniji način sa kojim se mogu pokriti prozori. Estetski jako lepo dekorišu prostor pošto su platna u bezbroj boja i dezena, ali donose i brojne druge pogodnosti koje su važne za dnevnu sobu.

Materijal platna rolo zavesa je antialergijski što znači da u sebi ne zadržava prašinu, bakterije i nečistoće. Iz tog razloga su idealne za prostor gde se okuplja čitava porodica i tako smanjuje šansu za razvoj patogena u vazduhu.

Ovakvi modeli zavesa sa mehanizmom se ne skidaju, nema pranja i peglanja. Održavaju se povremenim brisanjem vlažnom krpom i to je dovoljno da rolo zavese za dnevnu sobu budu besprekorno čiste tokom svih godina upotrebe.

Poslednja i velika prednost jeste što sa njima prostorija deluje veće jer ne zauzimaju istu površinu kao klasične, nabrane zavese. Postavljaju se tik ispred stakla, propuštaju više ili manje svetla u prostor, a putem mehanizma mogu i da se u potpunosti sklone sa prozora.

Grejalice – elegantan način za dogrevanje prostora

Grejalice mogu biti osnovni način grejanja prostorija, ali služe i za dogrevanje tokom prelaznih perioda, prilikom smene godišnjih doba. Dele se na prenosne i zidne koje su fiksne i to je jedino što iz vezuje za stare modele. Današnje grejalice elegantnog izgleda mogu da krase svaku dnevnu sobu i da se uklope u svaki prostor.

Grejalice su tanke, imaju displej, daljinski za kontrolu i digitalne parametre za prikaz temperature. Mogu da imaju odložen start, aktivaciju kada je u prostoru hladnije nego zadata temperatura, LED osvetljenje…

Sve to pokazuje da one imaju višestruke prednosti, i lepe su i dekorativne, funkcionalne, ali imaju i svoju namenu jer služe za efikasno grejanje jedne ili više prostorija.

Sigurnosna vrata – bezbednost, ali i mnogo više…

Postoji još jedan proizvod koji ima višestruko dobru namenu i koji se ne postavlja samo dekoracije radi, a to su sigurnosna vrata na ulazu svakog doma.

Sigurnosna vrata se izrađuju od debljih profila, imaju čelično ojačanje, obložena su limom i imaju više od 10 tački obezbeđenja nakon zaključavanja. Takva vrata je gotovo nemoguće obiti, a ako se dodaju kodirani ključevi i elektronske brave, nedozvoljen ulazak je potpuno onemogućen. Lako se koriste, krilo nije teško, a sigurnosna vrata će funkcionisati besprekorno tokom svih godina upotrebe.

Ipak, koliko god imala primarnu namenu u zaštiti doma treba naglasiti da su i pravi ukras na ulasku u svaki dom. Izrađuju se od svih vrsta drveta, mogu biti mat ili visokog sjaja, a završnu lepotu im svakako obezbeđuje okov, brava i kvake koje se takođe izrađuju u velikom broju modela.

Kada se dom opremi sa proizvodima koji imaju višestruke prednosti onda se dobija najviše za uložen novac. Ugradnja rolo ili zebra zavesa, za dnevnu sobu su jedno takvo poboljšanje koje ne samo da dekoriše, već i olakšava održavanje prostora uz visoke zdravstvene benefite.

Grejalice su neophodne svakom domu, a novi modeli omogućavaju uklapanje u svaku dnevnu sobu tako da se ne narušava lepota u prostoru. Isti je slučaj i kada su u pitanju sigurnosna vrata koja nemaju estetsku ulogu na prvom mestu, ali svakako da je ispunjavaju odmah nakon savršenog obezbeđenja doma i višegodišnje upotrebe bez problema.

Tako se pametno oprema jedan dom!

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram