Četiri boje će biti najveći hit za enterijere u 2022. godini

Dnevna soba, plavo, belo, enterijer
Foto: Shutterstock

Septembar je, tradicionalno, mesec u kojem velike dizajnerske kuće koje se bave uređenjem enterijera predstavljaju novitete za iduću godinu. Poznati proizvođač boja Farrow&Ball otkrio je boje koje će, po njima, biti hit u 2022.

Istakli su četiri boje koje će se, kažu, odlično uklopiti u svaki dom, piše Living.hr.

Prva na listi našla se zelena zanimljiva imena – Breakfast Room Green – koja nastavlja trend dominacije zelene i u 2022.

Ova nijasna zanimljivog imena hrabar je potez, posebno ako imate komade neobične nameštaja koje želite dodatno da istaknete u prostoru.

Druga na listi je bela, ali s pomakom. Ime joj je School House White. Ova bela ima dubinu – što je postignuto minimalnim dodavnjem sive.

Tako je stvorena nova omiljena nijansa koja izgleda pomalo isprano.

Za one najhrabrije tu je crvena boja imena Incarnadine. Ovo je jako bogata i duboka, a važno je da se nikad, kako kažu dizajneri, ne koristi samostalno već u kombinaciji s drugim bojama.

Pre svega u kreiranju dezena poput, recimo, prugica, i to, kako predlažu – u hrabrijoj varijanti, na plafonu!

Boja koja bi mogla doživjeti veliki ‘boom’ nosi ime Stone Blue In Full Gloss, a njen glavni adut je – sjaj. Naime, plava je mnogima omiljeni izbor za dom, ali uglavnom u mat varijanti, ali ova boja u visokom sjaju menja igru.

Najbolji je izbor za premazivanje drvenarije, od prozora i vrata pa sve do nameštaja. Posebno dobro će izgledati na nekoj staroj komodi ili stočiću, kojima biste želeli da udahnete nov život. Ova boja pun je pogodak pre svega zbog vizaualnog utiska koji ostavlja u prostoriji, a osim toga, odličan je izbor jer se neće primećivati nepravilnosti na nameštaju.

Svojim sjajem reflektuje svetlost i time anulira mane. Ako je želite na zidu, odlična će biti u kombinaciji sa zelenom za sve one koji prostoru žele da dodaju malo dramatičnosti, dobru atmosferu i harmoniju.

***

Bonus video: Kružne zgrade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram