Trik za najlakše čišćenje kuhinjskih i kupatilskih fugni

Prljave fugne Foto:Shutterstock

Prljave fugne veliki su problem u mnogim domaćinstvima. Pošto se prljavština zadržava na malom prostoru i između keramičkih pločica, nije je lako ukloniti. Osim toga, promena boje fugirne mase će dramatično promeniti izgled kupatila ili kuhinje.

Ne želite da perete fugne jakim abrazivnim alatima, kao što su velike četke ili kuhinjske žice, jer će to uništiti keramiku oko njih. Umesto toga, koristite predmet koji svakodnevno koristite, poput četkice za zube, piše zadovoljna.hr.

Četkica za zube je idealno sredstvo za čišćenje fugni jer vam daje mogućnost da precizno očistite manje površine – dovoljno je jaka da trlja prljavštinu, ali ne i da uništava pločice oko nje.

Naravno, samo za ovaj posao kupite običnu četkicu za zube bez posebnih karakteristika i ne pokušavajte očistiti fugne četkom koja održava svakodnevnu oralnu higijenu.

Šta treba da uradite?

Umočite četkicu za zube u izbeljivač i njome očetkajte prostor između keramičkih pločica. Zatim obrišite fugne vlažnom krpom i ostavite da se osuše.

Zaštitite oči naočarima kako hemikalija ne bi slučajno završila u vašim očima.

Ako ne želite da koristite kupljene hemikalije, možete koristiti i pastu od sode bikarbone i hidrogena ili sode bikarbone, belog sirćeta i vode.