Tijana je obično kupatilo pretvorila u rapsodiju mermera i zlata

Foto: Instagram/markizaliving

Kupatilo je spojeno sa spavaćom sobom.

Ako ste zaljubljenik u dobar enterijer, ili pak volite da uživate u ukusnim zalogajima i dobrom vinu, onda ste sigurno posetili profile na društvenim mrežama pod nazivom markizaliving, iza kojih se krije Tijana.

Tijana živi u Zemunu i  preduzetnica je već 10 godina. Ne bavi se enterijerom, ali voli da je lepe stvari okružuju, voli estetiku, uređenja doma, da kuva i uživa u dobrom vinu, a njen blog markizaliving nastao je iz ljubavi prema svemu tome.

Tijana često deli sa svojim pratiocima videe u kojima pokazuje kako uređuje svoju kuću, a jedna od prostorija koja nas je posebno oduševila jeste kupatilo.

Zanimalo nas je da li ga je dizajnirala sama, odakle joj ideja, koliko to sve košta, a ona je u razgovoru za portal Zadovoljna.rs sve to otkrila, ali i puno drugih detalja.

„Inspiraciju za kupatilo sam pronašla na Pinterestu za pretraživanje belo-zlatnih tonova u mermernom kupatilu. Raspored i ideju kako to zapravo treba da izgleda sam imala, a tehnički deo uradile su arhitekte. Kada se radi ovakva vrsta kupatila koje se spaja sa spavaćom sobom, potrebno je obratiti pažnju na ventilaciju i prozor zbog vlage, a isto tako izolovati tuš kabinu i zvučno i estetski“, kaže nam Tijana.

Tijana je ceo stan iznova projektovala, sam proces je trajao godinu dana, a za kupatilo je trebalo dva do tri meseca, od postavljanja pločica i tuš kabine do izrade elemenata.

„U trenutku kada je napravljen projekat, na tržištu je bila oskudna ponuda. Grohe je jedini u tom trenutku imao ponudu za zlatnu varijantu, a onda se pojavio i domaći brend Rosan, sa dosta povoljnijom cenom i odličnim kvalitetom“, priča nam Tijana koja se opredelila da njeno kupatilo bude u mermernim i zlatnim tonovima.

„Pre svega treba voditi računa o odabiru materijala. Pločice za kupatilo ne smeju da se klizaju. Keramičke pločice su najzastupljenije i dobar su izbor. Ono što je važno jeste veličina pločica, manja kupatila treba da imaju manje dimenzije pločica i svetlije tonove, u suprotnom će delovati još manja. U ovom slučaju, pločice 60×60 cm su se uklopile zbog dizajna i prirodnog osvetljenja, bela boja je uvek zahvalna za kombinovanje“, objašnjava nam Tijana.

A, za sve vas koji ste pronašli inspiraciju u ovom kupatilu, evo koliko bi vam bilo potrebno novca da izdvojite na pojedine stvari.

„Italijanske pločice srednjeg kvaliteta se kreću od 5.000 do 8.000 po kvadratnom metru, budući da moje kupatilo nema dva zida zbog otvorenog prostora, tu se pravi ušteda, pa je bilo dovoljno oko 10 kvadrata. Galanterija domaćih proizvođača se kreće od 50 do 100 eur za slavine, dok je za uvozne taj iznos i preko 400 evra, za tuševe su to iznosi od 300 evra za domaćeg proizvođača, a inostrani od 1.500 evra ka gore. Ove cene se odnose na zlatne elemente. Lavabo je od 10.000 – 30.000 dinara za srednju klasu, a staklo za tuš kabinu zavisi od kvadrature, cena kvadrata je od 100 evra ka gore. Elementi se mogu raditi od iverice ili što se pokazalo kao najbolja opcija, od medijapana u boji, a cena zavisi od kvadrature i obrade“, rekla nam je Tijana.

A kako Tijana održava ovo kupatilo? Caka je, kako nam kaže, u domaćem receptu.

„Bela boja je sa jedne strane jako zahvalna jer se ne vidi kamenac kao na tamnijim površinama, ali za stakleni zid je to vidljivo i potrebna je svakodnevno čišćenje. Prirodni preparati poput sirćeta, limuna i sode bikarbone su jako delotvorni, a nisu štetni po zdravlje“, kaže nam Tijana za kraj.

***

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram