Tepisi koji su pravi hit za uređenje stana

Dom i dizajn 26. sep 202108:14 > 30. nov 2021 11:10
tepisi
Foto: Tatyana Sidyukova / Alamy / Alamy / Profimedia

Kod uređenja enterijera važno je misliti na funkcionalnost, ali i kako prostoru udahnuti deo spostvenog karaktera kako bi se kasnije u njemu osećali ugodno. Dobra ideja su tepisi sa orijentalnim motivima, koji nikada ne izlaze iz mode.

Česte greške koje pravimo najčešće se vrte oko slepog praćenja trendova, što nas često dovede pred zid jer vrlo brzo shvatimo da novi hit komadi nisu uvek ono najbolje dugoročno rešenje.

Dobro je inspirisati se svetskim trendovima, pratiti novosti u svetu dizajna, ali i slušati sebe i potrebe svoje porodice jer je na kraju krajeva za nas najvažnije da je prostor uređen onako kako nama najviše odgovara.

Jedan od večnih komada s kojim nikada ne možete pogrešiti je dobar i kvalitetan tepih. Oni orijentalni, boho motiva nikada ne izlaze iz mode i uvek se može pronaći barem jedna prostorija u domu u kojoj će savršeno pristajati, pišu na sajtu Journal.hr.

Boho tepih

U modernim enterijerima tepisi često dolaze u dekorativne više nego u funkcionalne svrhe, ali ipak postoje.

Različitim veličinama, motivima i bojama možete podići doslovno svaki prostor, a po uzoru na mnoge istočne kulture nekad može poslužiti i kao legitimno mesto da se sedne i odmori.

Trend postavljanja tepiha na zidove kao prava mala umetnička dela takođe je vrlo popularan u visokom dizajnu, a one male asimetričnih oblika često ćemo viđati ispod manjih komada nameštaja. Posebno popularni i večni komadi su tepisi orijentalnog sezena, danas popularnog u boho enterijerima. Kombinujte ih s komadima od prirodnih materijala, zemljanih boja s mnogo prozračnosti i svetla. Neki od primera vam možda daju inspiraciju za mali jesenji mejkover.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: KRUŽNE ZGRADE