Super trik da detaljno očistiš zagorelo posuđe

Podeli:
zagoreli sudovi
Foto: Shutterstock

Poduđe u kojem pečemo hranu nije uvek jednostavno potom očistiti jer se naslage masnoće skore i zalepe. Srećom, tu je jedan dobar trik uz koji će ovaj neprijatan posao biti gotov vrlo efikasno.

Koliko god da se trudimo da nam posude za pečenje uvek budu čiste i spremne za upotrebu, na njima nekako ipak ostanu fleke jer zagorele ostatke hrane nije lako skinuti.

Zato dobro dođe savet koji prenosi portal mirror.co.uk. Naime, oni objašnjavaju da čišćenje najtvrdokornijih fleka možemo da obavimo u pet jednostavnih koraka.

Prvo treba da svoj prljavi pleh za pečenje napunite kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte da ga sušite.

Zatim na dno pleha pospite sodu bikarbonu, posebno na one delove na kojima su ostali ostaci hrane ili je pleh zagoreo.

Onda preko sode bikarbone stavite sloj soli, a po mogućstvu neka to bude krupnija morska so.

Potom u praznu bočicu sa raspršivačem sipajte alkoholno ili jabukovo sirće i poprskajte po plehu, odnosno zagoreloj činiji.

Ovaj trik počinje da deluje kad počnu da se stvaraju mehurići po površini.

Na kraju ostaje samo da sunđerčićem ili žicom za sudove pređete preko posude i da isperete.

BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram