Stvari koje ne treba da budu u spavaćoj sobi

spavaća soba
Foto: Annebel Van den Heuvel / Panthermedia / Profimedia

Ako je vašoj spavaćoj sobi potrebno resetovanje, ali ne znate odakle da počnete, tu su saveti koji mogu da pomognu.

Papirologija i pošta

Ako su pošta ili papiri nekako završili u vašoj spavaćoj sobi, sada je savršeno vreme da ih sredite i bacite ono što vam apsolutno nije potrebno. Opet, papiri ne dodaju samo fizički nered u vaš prostor; podsećaju i na posao, što vas može sprečiti da se opustite.

U slučaju da vaša spavaća soba iz nužde funkcioniše i kao kućna kancelarija ili školska soba, možete da potrošite 15 minuta na kraju svakog dana bacajući predmete koji vam nisu potrebni: popunjene liste obaveza, potrošene olovke, neželjenu poštu, račune koji su plaćeni, piše ultra.ba.

Odeća koja vam ne pristaje

Sve one stvari za koje mislite da ćete možda koristiti jednog dana u budućnosti — mogu brzo da učine prostor neorganizovanim, a posebno su problematične u manjim prostorima poput vaše spavaće sobe. Upravo zbog toga profesionalni organizatori predlažu da se rešite sve odeće koja vam više ne pristaje ili ne odgovara vašem načinu života.

Stara posteljina

Imati rezervni set čaršava i ćebadi je dobra ideja, ali samo ako su u funkcionalnom obliku. Dok sređujete rezervne kopije posteljine, pažljivo pogledajte ima li većih fleka ili pocepanih delova. Stručnjaci kažu da je umrljane posteljine, jorgane i jastuci potrebno profesionalno očistiti ili zameniti.

BONUS VIDEO: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram