Rolo zavese za terasu – praktičnost i primena

rolo zavese
Foto: pawita warasiri / Alamy / Alamy / Profimedia

Rolo zavese za terasu postaju sve više zastupljene na tržištu. Široka lepeza finalnih proizvoda, idealno se mogu uklopiti za sve vrste i tipove terasa. Rolo zavese za terasu jednostavno se mogu kombinovati sa svim materijalima od kojih je izgrađena i u svakojakim uslovima. U narednom tekstu biće predočeno kako da upotrebite, gde da kupite i kako da kristite rolo zavesu za terasu.

Kako uklopiti rolo zavese sa terasom?

Rolo zavese za terasu jednostavno i lako se mogu uklopiti sa enterijerom terase. Povoljne su i lake za upotrebu bez obzira da li je terasa otvorena ili zastakljena. Kod otvorenih terasa, rolo zavese su idealne da zaštita od trenutnog strujanja vetra, sunčane svetlosti ili kada želite malo privatnosti. Rolo zavese za terasu lepo se uklapaju kako uz drvene prozore, tako i uz PVC stolariju. Kombinacija boje rolo zavese i boje stolarije dobro bi bilo uklopiti i utonirati kako bi vizuelno izgledalo bolje.

Kako izgleda mehanizam rolo zavesa?

Rukovanje rolo zavesama je jenostavno i lako. Pričvršćuju se za plafon ili za okno prozora. Kućište je malo i lepo se uklapa u ostali enterijer. Lančić koji se spušta sa kućišta duž prozora sa leve ili desne strane služi za lako manipulisanje, odnonosno podizanje i spustanje zavese. Stranu lančića za upravljanje zavesom vi birate, ali tu činjenicu obavezno morate predočiti pre kupovine, obzirom da su lančić i kućište povezani. Putem lančića zavesu možete spuštati do željene granice. Rolo zavese za terasu su dobre za terasne prostore obzirom da se po potrebi mogu spuštati i podizati, bez remećenja harmonije.

Koju boju zavese izabrati?

Prilikom kupovine rolo zavesa za terasu poželjno je definisati cilj. Naime, šta je to što želite da postignete sa primenom rolo zavesa? Da li želite da zasenčite prostor, da sakrijete od pogleda prolaznika, da zamračite tokom eventualnog emitovanja filma i sl. Pored navedenog, prilikom odabira boje rolo zavesa za terasu poželjno je znati i da li je terasa otvorenog ili zatvorenog tipa. Ukoliko je otvorena terasa sa pogledom u baštu, poželjno je brati boje koje će se stopiti sa prirodom. Nećete pogrešitit ako se odlučite sa nijansu zelene boje ili pak boje nekog baštanskog cveća, recimo jorgovana. Ako je terasa zatvorenog tipa, u tom slučaju boju rolo zavese stopiti sa enterijerom. Preporučuju se boje svetlih tonova.

Kako se kreće cena rolo zavesa?

Prilikom svake kupoprodaje cena diktira uslove tržišta. Cena je osnov i pokretač svega. Dobar kvalitet zahteva i visoku tržišnu cenu. Rolo zavese su nešto skuplje u odnosu na zebra zavese ili klasične zavese. Viša cena ide u prilog činjenici da je njihova primena višestruka, kvalitet materijala, kao i estetski faktori. Sve veća potražnja za rolo zavesama uslovljava i održavanje nešto više cene. Cene rolo zavesa za terasu su iste kao i cena rolo zavesa za zatvoreni prostor. Ukoliko vam je terasa otvorena to će inicirati potrebu za stavljanje rolo zavese od plafona do poda, dok ako je zatvorena, rolo zavesa će biti samo u konturama prozora. Naravno, manje zavese usloviće i nešto niže cene.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram