Puzavice uz koje će vam stan izgledati kao mini prašuma

Stan je uvek lepši uz po koju biljku, Foto: Olena Ivanova / Panthermedia / Profimedia

Puzavice su definitivno jedne od omiljenih biljaka u enterijerima, što zbog jednostavnog održavanja, što zbog predivne estetike.

Ima li išta lepše od toga da se niz policu sa knjigama spušta zlatna puzavica? Ili krunica ukrašava vaš noćni ormarić? Skupili smo ih na jednom mestu uz kratke savete za održavanje.

Zeleni ljiljan

Iako nije klasični puzavica, svojim zanimljivim listovima koji se formiraju male čvorove nalik pauku, vrlo lako može padati s bilo koje police na koju je smestite. Ova biljka je vrlo jednostavna za održavanje i mogu je uzgajati potpuni početnici. Može rasti u prostorijama u kojima nema puno prirodnog svetla pa je tako idealna za neke udaljene uglove vašeg kupatila. Ova biljka ima odličnu sposobnost pročišćavanja vazduha pa ju je zato dobro imati i u drugim delovima stana. Tlo uvek održavajte vlažnim, a odgovara im temperatura od 13 do 27 stepeni.

Zlatna puzavica

Takođe jedna od omiljenih biljaka svim početnicima jer nije zahtevna. Iako joj odgovaraju svetla mjesta, bez problema će rasti i u tamnijim uslovima. Zalevajte je između nedelju do dve, kada primetite da se tlo potpuno osušilo. Zbog svojih padajućih listova idealna je za sve ormariće, police. Zlatna puzavica može doseći dva metra te vrlo brzo raste, zato je odličan izbor za one koji žele što više i u što kraćem vremenu zazeleniti svoj prostor.

Krunica

Senecio rowleyanus kod nas je poznata i pod nazivom krunica jer na krunicu doista i podseća. U prirodi je puzajuća, no savršeno će padati iz visećih saksija i tako uneti šarm u svaki enterijer, piše Journal.

***

Bonus video: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram