Popularno mesto za letno osveženje: Bazen koji „visi“ nad prometnom ulicom

Foto:Shutterstock/Ceri Breeze

Bazen je izbočen otprilike dva i po metara od ostatka zgrade te izgleda kao da visi nad prometnom ulicom.

Hotel Joule u centru poslovne četvrti u Dalasu, u američkoj saveznoj državi Teksas postao je turistička atrakcija među strancima, ali i lokalnim stanovnicima. Razlog se skriva u neobičnom položaju ostakljenog bazena koji je smešten na 10. spratu zgrade.

Izbočen je otprilike 2,5 metara od ostatka zgrade te izgleda kao da visi nad prometnom ulicom. Oni hrabriji doplivaće do kraja bazena, pogledati prema dole i osećati se kao plutaju nad užarenim asfaltom.

Bazen je prava mala plava oaza usred betonske džungle u Dalasu. Ne čudi stoga što se nametnuo kao popularno okupljalište u letnim mesecima za goste hotela, ali i stanovnike Dalasa koji imaju priliku da platiti dnevnu ulaznicu od 50 dolara, odnosno 318 kuna kako bi uživali u njegovim čarima, piše dnevnik.hr.

The Joule je luksuzni hotel sa 161 sobom koji je ime dobio prema mernoj jedinici za energiju (džul). Dizajner Adam D. Tihany uredio ga je na moderan način unutar neogotičke zgrade iz 1920-ih godina. Prepun je zanimljivih umetničkih djla, uključujući i nekoliko radova Endija Vorhola.

Osim neobičnim bazenom pažnju posetioca privlači i nesvakidašnjom umetničkim delom koje se nalazi ispred zgrade – devet metara visokom skulpturom oka Tonija Taseta.

BONUS VIDEO: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram