Pet načina da napravite hlad na terasi, a da ne potrošite ni dinar

Foto: Elizaveta Galitckaia / Alamy / Alamy / Profimedia

Talas velike vrućine je u punom jeku, pa svi tražimo spas od sunca. Zato vam donosimo pet sjajnih saveta koji će vam pomoći da stvorite pravu malu oazu punu hlada u svom domu i zaštitite telo od štetnih UV zraka.

Improvizovana tenda

Foto: Emmanuel LATTES / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam je prevruće da odete u prodavnicu da kupite nadstrešnicu, pokrivač fotelje ili stari čaršav poslužiće kao odlična zaštita od sunca na malim balkonima ili terasama. Jedan kraj tkanine spojite na balkon, a drugi na klinove koje ste postavili na zid.

Jastuci na balkonskoj ogradi

Foto: ImageDJ / Alamy / Profimedia

Stari jastuci takođe mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. Vežite ih u nizu za ogradu balkona i stvorićete oblogu koja će vas zaštititi od sunčevih zraka.

Trska

Foto: Unai Huizi / imageBROKER / Profimedia

Mnogi izbegavaju ove dobre stare obloge jer misle da izgledaju pomalo nezgrapno i staromodno. Međutim, danas u svim centrima za opremanje enterijera možete pronaći po jako niskoj ceni, veliki izbor mreža od trske i bambusa koji će zaštititi vaše balkone ili dvorišta od sunca i istovremeno izgledati prelepo.

Biljke puzavice

Foto: Iva Vagnerova / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

One su često ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce i mogu biti odličan izvor hladovine. U vrtnom centru odaberite nekoliko biljaka po svom izboru i nanižite ih na visoku balkonsku uzicu.

Peškiri i marame na žici

Foto: MI.TI. / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako želite još jednostavniju verziju improvizovane tende, onda koristite žicu. Na nju možete staviti stare peškire. Srećnici sa dvorištem mogu na žicu za veđ nanizati čaršave.

***

Bonus video: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke