Detalj koji će na vašoj terasi napraviti morski ambijent, a svako može da ga priušti

Foto: Shutterstock

Lampice za romantiku nikada nisu bile pristupačnije i povoljnije.

Rasveta, naročito visilice i lampice svih veličina i oblika mogle bi biti adut svakog eksterijera, a dizajneri ih često nazivaju čarobnim dodatkom. Rasveta na balkonu, terasi ili u vrtu zaista ima veliku moć i može prosečan prostor učiniti posebnim – a najbolje od svega je što sada ima toliko mnogo solarnih lampiona za svaku terasu, baštu i za svačiji džep.

Kad nabavite kontingent svetiljki, možete super da se poigrate i da uživate u večeri, piću ili čavrljanju s porodicom i prijateljima na balkonu, terasi ili u bašti, a osećaj je bez premca. Verovatno ćete se na trenutke osetiti i kao da ste na nekoj morskoj terasi.

Mnogi upravo zbog toga najviše i vole leto – jer tada provode nezaboravne trenutke u svome produženom boravku na otvorenom. Na takvim mestima nastale su spontane i najbolje zabave, ali i predivni intimni i meditativni trenuci osame, mira i tišine.

Tome uveliko doprinose i detalji poput rasvete jer uveliko stvaraju toplu i prijatnu, pomalo bajkovitu atmosferu. Rasvetna tela u eksterijeru zaista su poput prave čarolije i mogu svaki prostor izvući iz prosečnosti.

Noćni sati i nedostatak dnevnog svetla čine da se mane manje vide, a rasvetna tela još sve dodatno zakamufliraju.
Stoga, ako još nemate adekvatnu rasvetu na svome balkonu, vrtu ili terasi, vreme je da se čim pre pozabavite ovim funkcionalnim i estetskim elementom koji uveliko doprinosi stvaranju atmosfere.

Foto: Shutterstock

Lampice na užetu koje ćete povešati po zidu, ogradi, drveću i grmovima. U trendu su visilice – u prodavnicama je trenutno baš veliki izbor.
Svakako se odvažite na kombinovanje više komada visilica, a osim što uveče donose dozu romanike, biće atraktivne i tokom dana.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Evo šta smo mi primetili u našeim radnjama:

Pepco 300 dinara

Foto: Pepco

Pepco lanac 1.000 dinara

Solarna lampa
Foto_ Pepco

Jysk 500 dinara

Foto: Jysk

Jysk 800 dinara

Foto_ Jysk

Ikea 999 dinara

Foto:IKEA

Ikea 1.999 dinara

Foto:IKEA

BONUS VIDEO: