Ova vikendica u srcu italijanskih planina je opsesija o kojoj sanjam

vikendica
Foto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Sinonim za odmor iz snova.

Ultimativni odmor daleko je od bilo kakve gradske vreve. Onaj koji zamišljamo je u srcu Dolomita u Italiji u jedinstvenoj luksuznoj kolibi kakvu nećete videti svaki dan.

Između planina i s panoramskim pogledom na Dolomite, luksuzna vikendica Mi Chalet smeštena je u mestašcetu La Villa i doslovno je ona iz snova. Plus na posedu žive simpatične alpake što ovu kolibu čini još neverovatnijom.

Neočekivani dodatak – alpake

Italijanski Dolomiti kriju ovaj pravi mali dragulj arhitekture. Mi Chalet koliba je porodični posed kojim danas upravlja porodica Kastlunger, a dizajnirao ju je i osmislio renomirani arhitekta Karl Hajnc Kastlunger, piše journal.hr.

Okružena je velikim dvorištem u kojem slobodno žive pitome alpake.

Ekskluzivna koliba kupolastog tipa spaja elegantnu i udobnu estetiku. Na 130 kvadratnih metara, prostrana koliba nudi veliku dnevnu sobu s pogledom na planine, modernu kuhinju otvorenog tipa, veliku spavaću sobu na gornjem spratu koji gleda na dvorište i alpake Koko i Šanel, a tu je i kupatilo s kadom i saunom.

Udobno utočište

Na enterijeru je radila supruga arhitekte, stilistkinja enterijera Antjesusan Kastlunger koja je brojnim neutralnim detaljima i elegantnim dekorom zaokružila celu priču.

Unutrašnjost kolibe osmišljena je tako da se uklapa u prirodno okruženje planina, pa je drvo glavni materijal koji preovladava, a Kastlungeri su je zamislil kao eko-frendli oazu u kojoj gosti mogu da se maksimalno opuste daleko od gužve. Dodatna pogodnost je to što je za vreme boravka ovde moguće bukirati masaže ili druge tretmane, kao i privatnog šefa i naručiti doručak.

Koliba iz snova

Međutim, čak i ako poželite da napustite ovaj mali raj, nedaleko od Mi Chaleta u ponudi su brojne aktivnosti poput jahanja, planinarskih staza i paraglajdinga, dok se na kraju svega možete opustiti u otvrenom grejanom bazenu u dvorištu ove kolibe iz sna.

*

*

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram