Novi projekat Elene Karaman je vila u Provansi koja će vas oboriti s nogu – pogledajte samo taj bazen

Imanje Elene Karaman i Dušana Reljina u Provansi nosi naziv "Polje tajni".

„Moj život u ljubičastom“, tako bi mogao da glasi naziv romana o novom životnom poglavlju i novoj kući Elene Karaman koju će uskoro od štale i ambara napraviti na jugu Francuske.
Počelo je pre više od dve godine, kada je romansu sa renomiranim fotografom Dušanom Reljinom potvrdila tokom letnjeg odmora u božanstvenoj Provansi.

„Moja duša je stigla kući“, napisala je tada Elena pozirajući u beskrajnim poljima lavande, po kojima je region Luberon od davnina poznat.

Da li je još tada odlučila da kupi imanje na živopisnom jugu Francuske, to ne znamo, ali neke detalje je nedavno otkrila na Instagramu:

„Ovako obično počinje svaki novi projekat. Šetnja kroz imanje, upoznavanje sa pulsom zemlje, frekvencijom u potrazi za glavnim energetskim vorteksom, koji nazivam ‘srce zemlje‘.“

Foto: Printscreen/ elenakaraman.essence

Ćerka kreatorke Verice Rakočević posle Kosmaja očigledno je pronašla još jednu oazu po svojoj meri. Kako je dalje navela u Instagram storiju, renoviranje počinje u septembru. Sudeći po nekim enterijerima koje je radila, biće ovo raj na provansalskim poljima.

Foto: Printscreen/ elenakaraman.essence

„U Provansi se živi sporo i lagano. Na svaki predračun se čeka i po nekoliko nedelja, ali biće ovo mali dragulj među poljima lavande i vinogradima. Nazvali smo ga ‘Polje tajni‘ (Le Champ des Secrets)“, napisala je Elena, koja je uz jednu objavu novijeg datuma objasnila da „sebe ne doživljava kao dizajnera enterijera, već kao dizajnera atmosfere“.

Foto: Printscreen/ elenakaraman.essence

Pokazala je nekoliko vekova staru štalu, koju „već vidi kao mali hram, mesto za radionice, predavanja, ceremonije i male ženske rituale“, pronašla je i „drvo mudrosti“, a u dvorištu imanja postoji i bazen.

Foto: Printscreen/ elenakaraman.essence

Iz spavaće sobe pruža se pogled na okolna brda. Najkraće rečeno, hedonizam na provansalski način.

Foto: Printscreen/ elenakaraman.essence

Elena u svemu ima punu podršku svog izabranika. Dušan često komentariše njene objave. U jednoj ju je nazvao boginjom, a ona je, uz najnoviju zajedničku fotografiju, napisala „jedan čovek i jedna žena“ ili, na francuskom, „un homme et une femme“.

Foto: Printscreen/ elenakaraman.essence

Elena je definitivno zaljubljena do ušiju, i u fotografa i u Provansu, piše hellomagazin.rs.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram