Holistička kuća na moru Elene Karaman u koju bismo se odmah preselili

Foto:printscreen/instagram/elenakaraman.essenceofliving

Bajkovita kuća na moru.

Elena Karaman, dizajnerka enterijera, nedavno je na Instagramu sa svojim pratiocima podelila renoviranje porodične kuće u Crnoj Gori. Dizajnerka je od stare vile za samo tri meseca uspela da napravi pravi raj za svoju porodicu.

Kamena vila je uređena u bež tonovima, a Elena je vodila računa i o najsitnijim detaljima.

Dok je dvorište puno zelenila, sa ogormnim bazenom i mnogobrojnim ukrasnim biljkama, u unutrašnjosti vile dominira beli nameštaj sa drvenim elementima, drvene figure i puno ogledala.

Zidove krase velike slike u braon tonovima, a kamin u jednom uglu dnevne sobe iznad kog se nalazi još jedna slika pravo je mesto za odmor. Unutrašnji balkon od kovanog gvožđa sa dugačkim zavesama u boji slonove kosti daje kući specifičnu draž.

„Ovaj projekat naše porodične letnje kuće je jedan od kompleksnijih i dražih koji sam svojevremeno za nepuna tri meseca odradila. Lepo je podsetiti se kreativnog i radnog procesa i moje neiscrpne potrebe da dovodim u harmoniju strukture, oblike i boje i ostavljam tragove u vremenu u formama koje će ostati daleko iza mene… Bio je to interesantan proces vraćanja sjaja staroj posrnuloj bokeljskoj lepotici“, napisala je Elena pored fotografija ove kuće.

Inače, ova vila je zajednička nekretnina Jugoslava Karića i Elene Karaman, koju posle razvoda nisu prodali, već je i dalje zajedno koriste za odmor.

***

BONUSI VIDEO: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram