Najpopularnija boja za uređenje garantuje potpuno osveženje doma

uređenje kuće
Foto: Andreas von Einsiedel / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako razmišljaš o sređivanju svog doma, nije loše da razmisliš o boji koja je trenutno u trendu.

Novo istraživanje pokazuje da je sve popularnija boja u uređivanju kuće tamnoplava, odnosno mornarsko plava, koja je trenutno jedna od najtraženijih boja u Velikoj Britaniji.

Iako je početkom godine siva proglašena najpopularnijom bojom za zidove, istraživanje koje je sproveo Drench.co.uk je otkrilo da mnoga domaćinstva planiraju obojiti svoje zidove u prilično tamnu nijansu. Došli su do podatka da je u svim sobama mornarsko plava boja najpopularnija nijansa ove godine, piše ultra.ba.

Nijansa koja se zove “Farrow & Ball Hague Blue” pokazala se kao daleko najpopularnija za kuhinju, dnevnu i spavaću sobu. Ova bogata boja ima zeleni podton, što pomaže stvaranju bezvremenske, duboke i dramatične plave boje. Ova prekrasna duboka plava boja savršena je i za dodavanje dramatičnosti i uzbudljivog izgleda prostorije.

Ipak, siva boja nije potpuno odbačena ove godine. Njene različite nijanse su i dalje najtraženije neutralne nijanse. U kombinaciji sa mornarsko plavom bojom pravi savršen sklad, bez obzira na to u kojoj prostoriji da se mešaju.

Ako želiš da isprobaš uzbudljivu tamnoplavu nijansu boje na svojim zidovima, sada je prava prilika da to uradiš. Moraš imati na umu da ova boja zahteva veći oprez nego neutralni sivi tonovi, sa kojima teško možeš pogrešiti. Zato ne zaboravi da koristiš kombinacije različitih površina i tekstura da bi se dodala dubina prostoriji.

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram