Najbolji savet koji treba da slediš kad uređuješ dečiju sobu

Foto: Shutterstock

Ovo u svom zanosu često zaboravimo.

Irena Dvoržak stoji iza bloga Kreativice i na njemu je objavila tekst o uređenju dečjih soba koji mladim roditeljima može da bude višestruko koristan, a i da im vremenom uštedi novac.

„Ako bi me pitali koja je jedna, jedina stvar na koju moramo da obratimo pažnju pri uredjenju dečije sobe, bila bi to ova rečenica:

IZ MALOG PORASTE VELIKO

Razumem, vaša beba je mala i slatka i kod vas, sem laktacije i potrebe da je zaštitite, obično probudi i poriv za kupovinom malih stvari. Mali ormančići (pleonazam ovde nameran), maleni krevetići, igračkice za koje niko nije smislio gde im je mesto tada kad nisu u rukama vašeg deteta. Ili ustima, zavisi od starosti, znate već.

Vaše dete nije Zlatkosa, a vi niste 3 medveda da joj/mu ponudite nameštaj koji je u tom trenutku just right. Zato je najbitnija stvar koju možete da uradite za svoje dete, pored vere u sebe, lepog ponašanja i insistiranju da ne jede pesak na plaži, to da što pre kupite odgovarajuć nameštaj za dečiju sobu.

To, često znači da se ne uplašite da, po izlasku iz kreveca, detetu kupite full size single krevet. Stavićete zaštitu, naravno. Ali kada se ta zaštita skine vaše će dete moći da krevet koristi sve dok se ne odseli. Što se svi mi nadamo da će biti pre sooner than later.

Ormani. Uvek možete početi sa komodom za sve one slatke, minijaturne bebeće stvari. Onda sledi ozbiljan orman, posle nekog vremena možda čak i dva. Tu je onima koji imaju dečake lakše.

Komoda će kasnije poslužiti za odlaganje nekih drugih, ličnih stvari. Školskih udžbenika, tajnih spomenara ili časopisa za odrasle. Jer, face it, vaše će dete izrasti u tinejdžera dok ste rekli: šta si rekao, koliko sad koštaju karte za Exit?!

Dobili ste još jedno dete? Čestitamo! Uvek možete da kupite krevet na sprat i postavite gornju jedinicu nad krevetom koji već imate.

Mislim da ste sad već shvatili princip, a taj princip se zove NADOGRAĐIVANJE. Kupite one komade koji mogu da se kasnije kombinuju sa dodatnim komadima nameštaja.“

*

Bonus video: Joga za zauzete mame 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram